Top50 Glas publike

Star Wars šah stiže na iPhone

„Šahovska tabla transformiše se u minijaturno bojno polje, na kojem se vodi borba između svetlosti i tame, a u dalekog galaksiji. Okrugla tabla napravljena je od opsidijana sa poliranim i mat finišima, dok su figure Imperije i njene suparničke strane predstavljene antologijskim likovima, uključujući Dart Vejdera, Princezu Leju, Hana Soloa i Čubaku“ – tako je S.T.Dupont 2017. proslavio 40 godina od izlaska prvog dela serijala Star Wars, a dobro poznata igra sada stiže i na iPhone, a uz pomoć ARKit-a, te će iOS korisnici moći da je igraju besplatno.

PCPress.rs Image

ARKit verzija je slična originalnoj Jedi Challenges, samo što korisnici neće morati da kupuju dodatnu opremu, te laserske sablje, pa će moći da igraju i bez specijalnih uređaja za proširenu realnost. Ipak, tekst u okviru igre je slabo čitljiv, a kontrole su pomalo nespretne, što ukazuje na to da je igra pravljena za uređaje proširene stvarnosti, te da nije najbolje prilagođena iPhone AR rešenju.

Ali igru je moguće igrati, makar neko vreme, što će posebno obradovati one koji su oduvek želeli da odigraju partiju ili dve, te bar na trenutak osete čari antologijskih Star Wars gejming scena.

Pročitajte i:  Korisnici iPhone-a sada mogu da dele svoje digitalne ključeve automobila

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,