Start Hotspot: Inteligentnim softverom do oblaka

Iz kompanije Antamedia stiže veoma interesantno rešenje u vidu Start Hotspot softvera specijalizovanog za omogućavanje Wi‑Fi usluga, koji na papiru zvuči jednostavno, ali je u praksi izuzetno kompleksan i inteligentan servis. U pravim rukama predstavlja odličnu alatku za promociju, marketing, ankete, kampanje, kao i kontrolu protoka, sve uz omogućavanje kvalitetne usluge pristupa bežičnom Internetu!

PCPress.rs Image

Pitate se kako da svom restoranu, hotelu, mestu za prezentaciju ili poslovnom objektu koji podrazumeva veći protok klijenata i gostiju obezbedite kvalitetnu Wi‑Fi uslugu, uz ostvarivanje adekvatne dvosmerne komunikacije i dobijanje povratnih informacija? Odlično rešenje za takve potrebe stiže iz kompanije Antamedia, čije iskustvo i pedigre sežu do početaka dvehiljaditih, kada su bili jedna od prvih firmi u svetu sa sopstvenim softverom za kontrolu Wi‑Fi korisnika, zvanim Antamedia HotSpot. Taj softver koristile su mnoge poznate firme i hotelski brendovi, premda je reč o PC rešenju koje traži server. Nova era zahteva i nova rešenja. Tako je i nastao Start Hotspot.

Reč je o cloud Wi‑Fi rešenju, koje se bazira na modernim tehnologijama i nije potrebna kompleksna IT infrastruktura u lokalu. Drugim rečima, ovo je rešenje koje se bazira na „oblaku“, pri čemu korisnik usluga povezuje svoje Access Point‑e i rutere na cloud, te samim tim nema nikakve potrebe za instalacijom dodatnog softvera ili servera i drugih komplikovanih komada hardvera.

Ulaganja i inicijalni troškovi svedeni su na minimum, a obezbeđena je maksimalna ugodnost u samom korišćenju. Pored toga, važno je reći da korisnik može lako da širi svoju mrežu, plaćajući samo onoliko koliko koristi, što omogućava da se uz minimalna ulaganja dobije napredan Wi‑Fi sistem, prilagođen upravo potrebama klijenta i njegovom poslovanju.

Start Hotspot je cloud Wi‑Fi rešenje za restorane, hotele, mesta za prezentaciju ili poslovne objekte koji podrazumevaju  veći protok klijenata i gostiju. Celokupna kontrola poverena je cloud softveru

U praksi

Start Hotspot je razvijen kao multifunkcionalno cloud Wi‑Fi rešenje koje je lako prilagodljivo različitim vrstama i modelima poslovanja. Kompletan menadžment odvija se preko Internet pregledača. U potencijalne klijente spadaju prodavnice, hoteli, restorani, aerodromi, banke, medicinske i obrazovne institucije. Podržani su brojni Wi‑Fi uređaji, uključujući proizvođače kao što su Cisco, Ruckus, Ubiquity, TP‑Link, Mikrotik, Cradlepoint, D‑Link, ASUS, Meraki, Icomera i drugi, tako da nema potrebe da korisnik brine o kompatibilnosti.

Pročitajte i:  Migracija u cloud ne pokazuje znake usporavanja, uprkos strahovanjima kompanija

Sistem radi na brzim Microsoft Azure serverima u oblaku, omogućavajući centralizovan menadžment uređaja, kontrolu pristupa, podešavanje metoda pristupa i menadžment gostujućih naloga, redovne apdejte, kao i razne vrste analitike i izveštaja, što je posebno važno zbog povratnih informacija. Sistem funkcioniše vrlo jednostavno – kada se gost uloguje na Wi‑Fi, dočeka ga stranica koja se automatski prevodi na jezik koji je postavljen na njegovom sistemu, odnosno uređaju s kog pristupa Wi‑Fi konekciji. Klijent može lako i brzo da prilagodi ovu stranicu svom brendu i firmi putem dodavanja logotipa, pozadinske slike, boja i slično, kako bi goste asocirao na sopstveni brend.

Jedna od najinteresantnijih mogućnosti stiže u vidu video‑kampanja. Korisniku je moguće poslati da odgleda video, nakon čega dobija mogućnost da dobije više informacija o ponudi ili da se poveže na Internet. Posebno je važno što se video‑reklama može prikazati pre nego što se korisnik poveže na Internet, pa samim tim postoji svojevrsna garancija da će posetioci reklamu odgledati. Rezultati i statistike se odmah „pakuju“ u odgovarajuće forme, s PDF izveštajima za menadžere.

PCPress.rs Image

Kontrolisan pristup, merljivi rezultati

Iz softvera je moguće birati šta će se sve dozvoliti, odnosno kakve će vrste pristupa gosti imati. Tu spadaju besplatan Internet, brži Internet koji se mora doplatiti, pristup e‑mail‑u i prikupljanju informacija o korisnicima, pristup koji se dobija ulaskom u određenu sobu ili zonu, pristup društvenim mrežama ili video‑reklamama. Kada je korisnik ulogovan, može dobiti razne informacije, uključujući i specijalne ponude, prilagođene upravo njemu/njoj.

Pročitajte i:  Fiskalizacija v2 - dolaze novi fiskalni uređaji

Start Hotspot Wi‑Fi sistem precizno kontroliše ne samo brzine pristupa Internetu već i broj uređaja putem kojih se gost može povezati na Wi‑Fi. Takođe, određeni striming servisi koji se baziraju na video‑sadržajima, kao što su NetFlix ili YouTube, mogu da „pojedu“ protok, tako da je veoma važno precizno regulisati ko ima pristup ovakvim servisima. Gosti mogu da koriste više uređaja po nalogu, a za svaki uređaj postoje precizne statistike korišćenja.

Osim kontrole Wi‑Fi pristupa gostiju, jedan od najvrednijih aspekata sistema je marketinški. Naime, on je idealan za prikaz video‑reklama korisniku, tim pre što je na osnovu informacija o korisniku moguće automatsko prilagođavanje i targetiranje na osnovu pola, godina i lokacije. Moguće je i slanje reklamnih materijala i kampanja preko e‑mail‑a i SMS‑a, uz poštovanje strogih zakona i pravila vezanih za privatnost korisnika. Svako prikupljanje podataka usklađeno je s GDPR standardima, što podrazumeva da korisnik daje saglasnost da učestvuje u ovakvom programu.

PCPress.rs Image

Nezaobilazan alat za moderno poslovanje

Vredne informacije o gostima takođe pomažu podizanje marketinške vrednosti u svim domenima poslovanja. Marketinške poruke mogu se automatizovati, pa je tako korisniku moguće slati nove ponude posle isteka određenog perioda ili ga pozvati da ponovo poseti objekat nakon nekog vremena (na primer, da ponovo poseti restoran nakon 30 dana). Ove vrste kampanja mogu se direktno kreirati putem integrisanog editora, koji omogućava dodavanje teksta, linkova, slika i drugih mogućnosti, olakšavajući pripremu e‑mail poruka. Kampanju je moguće smesta otpremiti na adrese ciljanih gostiju ili ih raspoređivati na zakazana vremena. Još jedan vid dolaska do novih klijenata jeste Social Login, kada se gosti prijavljuju putem naloga s društvenih mreža, obaveštavajući na taj način svoje prijatelje i pratioce o trenutnoj lokaciji, a takođe se i na ovaj način mogu prikupiti informacije koje su veoma značajne za dalje marketinško delovanje.

Pročitajte i:  GoPro: Kada mali postanu veliki

Start Hotspot može da olakša i vođenje svakodnevnih poslovnih operacija na više načina. Pre svega, moguća je naplata Wi‑Fi pristupa korišćenjem PayPal naloga ili kreditnih kartica, ili kombinacija besplatnog sporijeg i plaćenog bržeg Interneta za goste. Raspolaže i mogućnostima prikupljanja rezultata upitnika i ocena zadovoljstva gostiju, te pruža detaljnu statistiku i izveštaje o korisnicima, sesijama, potrošenom Internetu i naplati, omogućavajući menadžmentu da na osnovu ovakvih podataka preciznije optimizuje funkcionisanje servisa, odnosno prilagođava konstantno obim korišćenja Start Hotspot cloud Wi‑Fi usluge potrebama svog objekta. Vlasnici hotela i restorana ceniće integraciju TripAdvisor‑a i Hotel PMS‑a u sistem, pri čemu Hotel PMS koristi više od 30 PMS (property management system) rešenja, uključujući Oracle Operu, Suite8, IDS, Protel, InnQuest, Medallion i druge.

Rešenje ovog tipa u današnje vreme postaje nezaobilazan alat za poslovanje. Antamedia sa Start Hotspot‑om nudi kompletno rešenje spremno za upotrebu odmah. Nema više izgovora da uhvatite korak s modernim poslovanjem i počnete da vodite računa o svojim korisnicima kao što to čine firme 21. veka – obilatim korišćenjem savremenih tehnologija sabranih u jednostavan i pristupačan servis.

Korisna adresa: starthotspot.com

Facebook komentari:

Tagovi: , , , , , , , , , , , , , , ,