Top50 Glas publike

Start-up polovnih automobila otvara auto salon u metaverzumu

CarzCo otvara auto salon u metaverzumu. Prodaju se ne novi, već polovni automobili. Kako to funkcioniše?

PCPress.rs Image

Start-up kompanija CarzCo svoje poslovanje bazira na VR i prva je pokrenula indijski salon polovnih automobila u metaverzumu. To znači da korisnici mogu da kupe polovna vozila u metaverzumu potpuno isto kao u realnom životu. Kompanija ukazuje da je pažljivo odabrala modele koje je ponudila kao i stanje vozila.

Kompanija nudi alate za pretragu koji pomažu da se lakše pronađe automobili. Postoji filter preko kojeg možete da izaberete marku, model, raspon cene, tip karoserije itd. Ceo sistem funkcioniše preko NFT. A sama kompanija ima u planu da postane prva kompanija na svetu koja će maloprodajni automobilski sektor da uvede u metaverzumu.

Ova vest nas malo više upoznaje sa metaverzumum koji nam nije baš svima najjasniji. Ono što sada znamo jeste da kroz njega ne možemo da se krećemo tek tako. Imamo određene korake i raspone, prostore koje treba preći. Samim tim imamo i načine. Dakle, da bi u metaverzumu došli sa jedne tačke na drugu moramo da primenimo mehanizam putovanja iz realnog sveta a ne možemo samo da „zamislimo“ da stižemo u tu tačku. To otvara prostor za raslojavanje koje ovde može da bude izraženije nego na Instagramu ili realnom životu.

Pročitajte i:  Google će moći da dešifruje loš rukopis lekara

Opet isto. Ko ima kupiće ko nema gledaće. Koliko moraš da imaš sreće da i u virtuelnom svetu možeš da kupiš tek polovan automobil koji se sigurno kvari kroz par kilometara virtuelnog sveta?

Izvor: Indianexpress

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,