Top50 Glas publike

Steam dodao nove opcije

Iz kompanije Valve objavili su da je došlo do dodavanja novih funkcija u Steam prodavnici. Time će, kako kažu, biti olakšano kretanje kroz prodavnicu, ali i pretraživanje i još mnogo toga.

steam nove opcije

Bolji način pretraživanja igara

Steam prodavnica dobila je nove funkcije koje će korisnicima olakšati kretanje kroz samu prodavnicu, ali će prikazivati i relevantnije rezultate pretraga. Novi sistem omogućava korisnicima da filtriraju igre koje već poseduju po različitim parametrima, ali i da posebno mogu da vide igre za VR, odnosno da ih uklone ako ne poseduju opremu uz koju mogu da igraju VR igre. Takođe, omogućeno je da se igre rangiraju po ceni, što je nov parametar koji do sada nije bio uključen u sistem pretrage.

U Valve-u objašnjavaju da bi nove opcije trebalo da smanje rezultate pretrage, da korisniku rasterete biblioteku igara time što će moći da obrišu igre koje više ne žele, da ih stavljaju na liste želje ili da ih jednostavno sakriju. Najbitnije je izgleda da se razgraniče igre koje su za VR i one koje to nisu, kako korisnici ne bi bili u zabludi da neku igru mogu ili ne mogu igrati.

Pročitajte i:  Steam u istom danu postigao dva značajna rekorda

Sve ovo dolazi nakon žalbi i igrača i programera kako Steam jednostavno ima previše igara, i da je potreban bolji sistem pretrage kako bi se problem prenatrpanosti rešio. Za sada deluje da će ovaj problem bar u nekoj meri biti rešen novim funkcijama i opcijama koje se nude u pretraživanju igara.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,