BIZIT 2022

Steam ili Epic Games Store: Developeri novoj platformi ne veruju

Kompanija Epic Games, koja stoji iza igre Fortnite, lansirala je tokom prošle nedelje sopstvenu gejming platformu, te već izazvala interesovanje u zajednici, a najviše zbog toga što je plaćanje developera daleko povoljnije nego na konkurentskim servisima. Tako za razliku od Steam-a, koji uzima 30% od prodaje (bar dok igra ne dođe do određene cifre), Epic traži tek 12%.

PCPress.rs Image

Izgleda da je šansa da zadrže 88% od prodaje primamljiva za određeni broj developera, pa neki idu toliko daleko da povlače svoje igre sa Steam-a da bi ih objavili u Epic Store-u. Drugi biraju da svoje igre prvo objave na Epic platformi, da bi ih nakon nekog vremena preselili na druge. Promene povoljno utiču na Epic, ali i na developere, a u okviru ove taktike korisnici će uskoro početi da migriraju ka Epic platformi kako bi zaigrali neke od najuzbudljivijih novih igara.

Potrebno je da se naglasi da trenutno tek mali broj developera prelazi na Epic, te potpuno napušta Steam, pa se čini da većina ne želi da učestvuje u eksperimentu, te rizikuje da bi došla do većeg profita. Pretpostavlja se da će sačekati još neko vreme, da bi konačnu odluku doneli na osnovu toga kako nova platforma bude nastavila da se razvija.

Pročitajte i:  Ring of Pain: Igrajte potpuno besplatno

Izvor: TechSpot

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,