BIZIT 23

Steam više ne prihvata bitkoin kao način plaćanja

U poslednjem postu na Steam Blog-u, kompanija Valve je potvrdila da više neće prihvatati bitkoin kao način plaćanja, a kao razlog navela povećane takse prilikom transakcija, te stalne promene u vrednosti, koje otežavaju vraćanje uplaćenih sredstava korisnicima u slučajevima kada je to neophodno.

PCPress.rs Image

Vrednost bitkoina se menja u toku samo jednog dana, što ga čini nezgodnim za plaćanje usluga, a kada se to sabere sa velikim taksama prilikom transakcija, bitkoin postaje gotovo beskoristan kao stabilna opcija za plaćanje. Valve ističe da su naknade za bitkoin transakcije porasle 200 puta, a od kako je ova valuta predstavljena kao opcija plaćanja na platformi, što je rezultiralo značajno velikim troškovima prilikom kupovine igara, te drugih sadržaja na Steam-u.

Još uvek nije sigurno šta će drugi digitalni prodavci, koji su prihvatili bitkoin kao način plaćanja, učiniti po ovom pitanju, a problem bi mogao da se uveća ukoliko naknade za transakcije nastave da rastu. Jedan bitkoin trenutno vredi oko 12.000 dolara, a očekuje se da će vrednost i dalje da raste u narednom periodu.

Pročitajte i:  Steam obeležava rođendan velikim popustima

Izvor: Overclock3d

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,