Stigao je HTC blockchain telefon Exodus 1 i može da se kupi samo kriptovalutama

Deceniju nakon pokretanja svog prvog Android uređaja, HTC je, nakon više meseci najavljivanja i špekulacija, zvanično objavio svoj prvi blockchain telefon. Rezervacije za HTC Exodus su dostupne, objavila je kompanija u utorak, a kupovina se vrši isključivo kriptovalutama.

PCPress.rs Image

Naime, uređaj nazvan EXODUS 1, može da se kupi samo pomoću bitcoina ili ethereuma, i to za 0,15 bitcoina odnosno 4,78 ethereuma, a isporuke će početi do decembra. Kako stoji u saopštenju kompanije, EXODUS 1 je dostupan korisnicima u SAD-u, Hong Kongu, Singapuru, Novom Zelandu, Ujedinjenom Kraljevstvu i skoro 30 drugih zemalja. HTC-ov šef za decentralizaciju, Phil Chen, rekao je za CoinDesk da se kompanija nada da će dobijati povratne informacije od blockchain zajednice o ranoj verziji uređaja kako bi mogla da ga poboljšava dalje.

„Cilj je da počnemo sa blockchain zajednicom i od njih dobijemo pomoć u pravljenju novčanika i još sigurnije tehnologije, u suštini oni će da testiraju kako bi mogli da nam pruže povratne informacije, sugestija i rešenja“, napisao je Chen u mejlu dodajući: „Nedavni podaci pokazuju da u ovom trenutku ima oko 35 miliona novčanika. HTC EXODUS 1 ima za cilj da navikne potrošača da poseduje svoje ključeve i da se odatle EXODUS razvije u uređaj kojim može da služi šire tržište.“

Pročitajte i:  Izgubljena lozinka krila tri miliona dolara
PCPress.rs Image
Phil Chen

HTC još uvek nije objavio nikakve informacije o tome kada će uređaj biti pristupačan široj javnosti. EXODUS 1, uključuje „sigurnu enklavu“ na uređaju koji će čuvati korisničke ključeve za kriptovalute i ​​zaštićen je od Android operativnog sistema. Takođe, radi zaštite korisnika koji mogu da izgube svoj telefon ili na drugi način zaborave svoje ključeve, HTC je izgradio „Social Key Recovery“ proces. Korisnici će moći da imenuju nekoliko kontakata kao „pouzdane“, a svaki kontakt će moći da preuzme aplikaciju za upravljanje ključevima.

Seed za korisnički „oporavak“ će zatim biti podeljen među navedenim poverljivim kontaktima. Ako je telefon izgubljen, ukraden ili je korisnik zaboravio svoj privatni ključ, moći će da koristi ove kontakte kako bi povratio pristup svojim sredstvima.

PCPress.rs Image

HTC takođe namerava da pusti API-e (Application program interface) za developere, omogućavajući im da koriste EXODUS 1 za zaštitu ključeva i potpisivanje transakcija. Takođe, radi se na planovima za puštanje paketa za razvoj softvera (Software development kit – SDK) za taj novčanik za partnere koji će pomoći HTC-u da proširi svoj blockchain ekosistem.

Pročitajte i:  Nemačka vlada poseduje oko 2 milijarde dolara u bitcoinima

Izvor: CoinDesk

Facebook komentari: