Stigao je Microsoft HoloLens 2

Micosoft je počeo da isporučuje HoloLens 2 kupcima. Druga verzija njihovih AR naočara donosi neka ozbiljna unapređenja u odnosu na originalni HoloLens. Među njima su duplo veće polje pokrivenosti, veća rezolucija, praćenje pogleda i komforniji dizajn. Ipak, sa cenom od 3.500 dolara, jasno je da ove naočare targetiraju prvenstveno poslovne korisnike.

PCPress.rs Image

Prilikom razvoja ovih naočara Microsoft je uzeo u obzir mišljenja svojih korisnika. On je podelio prototipe ovih naočara svojim korisnicima, od kojih su dobili vredne povratne informacije. Verzija koja je spremna za prodaju ne razlikuje se mnogo od prototipa, ali je svaki dobijeni komentar bio detaljno razmatran.

Dok su prve HoloLens naočare bile neka vrsta eksperimenta koji je pokazao šta AR može da donese, HoloLens 2 je mnogo bolje prilagođen poslovnim korisnicima, u želji da oni budu produktivniji. Prethodnih godina ove naočare su našle primenu u arhitekturi, udaljenoj asistenciji, mašinstvu…, a sada će ti poslovi biti dodatno olakšani.

Druga verzija je, zahvaljujući precizno raspoređenim jastučićima, mnogo udobnija za nošenje. Njen balans je sada pomeren malo unazad, tako da više ne pritiska toliko nos korisnika, kao prethodni model.. To je možda i najvažnija razlika u odnosu na original, jer će korisnicima omogućiti da je koriste duže vremena bez problema i bez stresa.

Pročitajte i:  Facebook i virtuelne kancelarije budućnosti

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,