TrendMicro

Stigao pametni telefon sa dva ekrana

Već smo pisali o pamtnom telefonu sa dva ekrana, a sada je kompanija ZTE i predstavila novi Axon M pametni telefon. Za razliku od dosadašnjih modela ove komapnije uređaj se izdvaja po tome što ima dva IPS LCD ekrana i po prvi put za ovu kompaniju preklopni dizajn kućišta. Oba ekrana imaju dijagonalu od 5,2-inča i rezoluciju od 1.920 x 1.080, a po rasklapanju čine jedan ekran od 6,75-inča rezolucije 2.160 x 1.920. Ekrani su međusobno povezani šarkama i od oštećenja su zaštićeni pomoću Gorilla Glass 5. Kada dodatni ekran nije u upotrebi nalazi se sa zadnje stane uređaja.

PCPress.rs Image

 

ZTE je pripremio četiri različita moda, Dual Mode u kojem svaka aplikacija ima svoj ekran rezolucije 1.920 x 1.080, Extended Mode u kojem se dva ekrana spajaju u jedan, Mirror Mode koji duplira sadržaj jednog ekrana na drugi te Traditional Mode u kom je dodatni ekran isključen te korisnik na raspolaganju ima samo jedan kao kod većine današnjim mobilnih telefona. Što se hardverskih specifikacija tiče Axon M se temelji na starijem modelu Snapdragona 821, ima 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije koja može biti naknadno proširena pomoću memorijske kartice za do dodatnih 256 GB. U vreme kada proizvođači svoje mobilne telefone počinju da opremaju sa tri, pa i četiri kamere ZTE se zbog specifičnog dizajna morao odlučiti za samo jednu, rezolucije 20 MP, a kamera podržava snimanje 2K videa.

Pročitajte i:  SAD zabranjuje uvoz kineske tehnologije iz Huawei i ZTE

Softversku stranu uređaja čini Android Nougat 7.1.2. Kapacitet baterije je 3.180 mAh što je prema proizvođaču dovoljno za do 290 sati u stanju pripravnosti, odnosno za do 29 sati razgovara uz uključenu 3G mrežu. Dimenzije uređaja su poprilične –150,9 x 71,6 x 12,2 milimetara kao i težina koja iznosi 230 grama. Za početak Axon M će biti dostupan na američkom tržištu, a kasnije bi trebalo da se prodaja prošiti na dodatna tržišta poput Japana, Kine i Evrope.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,