BIZIT 23

Stipendije za žene u nauci

women2008d Vođen ubeđenjem da je svetu potrebna nauka, a da su nauci potrebne žene, L’Oréal-UNESCO program "Za žene u nauci" predstavlja referentnu tačku za međunarodno naučno dostignuće i neprocenjiv izvor motivacije, podrške i inspiracije ženama u oblasti nauke.

Projekti u sklopu ovog programa – nagrade i stipendije – podstiču globalnu naučnu zajednicu koja nastavlja da raste iz godine u godinu.

Program postoji od 1998. godine kada su ustanovljene Nagrade "Za žene u nauci", koju godišnje dobija pet najuspešnijih naučnica u svetu. Danas ovaj program, pored nagrada, obuhvata i internacionalne i nacionalne stipendije "Za žene u nauci", koje se svake godine dodeljuju mladim naučnicama širom sveta.

Pozivamo mlade naučnice da se do 1. novembra 2011. godine prijave za program i konkurišu za jednu od tri ovogodišnje stipendije, svaka u iznosu od 5 hiljada evra u dinarskoj protivvrednosti. Prijave se šalju na adresu: http://www.zeneunauci.co.rs/prijava.html
Stipendistkinje za 2011. će biti proglašene do kraja godine.
Program nacionalnih stipendija se u Srbiji sprovodi u saradnji Ministarstva prosvete i nauke, Nacionalne komisije za saradnju sa UNESCO-m i kompanije L’Oréal Balkan.

Pročitajte i:  PC Press video: Neuronauka,Veštačka inteligencija i Bubašvabe, Greg Gage

 

Izvor: Žene u nauci

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,