Ikotek

Stiže Atari 2600+, nova retro konzola

Krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog veka, pojavila se originalna Atari 2600 konzola koja je napravila ogroman uspeh. Za današnje standarde, „ružnjikava“ konzola, napravljena u kombinaciji crne plastike i plastike koja imitira boju drveta, sa džojstikom koji nije imao ni „e“ od ergonomije, ova konzola je unela popularne igre u mnoge tadašnje domove i stekla status ikone među gaming konzolama.

PCPress.rs Image

Današnji korisnici, moći će da osete magičnu moć ove konzole kroz njenu novu inkarnaciju, Atari 2600+, za koju u kompaniji očekuju da će predstavljati budućnost retro gejminga. Pored originalnih igara, za ovu konzolu će se pojaviti i nove igre, što će (očekuje se) povećati broj zainteresovanih korisnika za nju.

Prodaja Atari 2600+ konzole počeće 17. novembra ove godine, po ceni od 130 dolara. Izgledaće isto kao i original, ali će biti kompaktnijih dimenzija. Uz konzolu će se isporučivati i jedan kertridž sa 10 igara, a biće u stanju da čita kertridže za originalnu Atari 2600 i nešto noviju Atari 7800 konzolu (koja se pojavila 1986. godine, ali je imala mnogo manje uspeha od originalne konzole). Uz Atari 2600+ pojaviće se i neke remasterizovane igre, kao što je „Haunted House“, ali i nove igre, kao što je „Days of Doom“.

CEO kompanije, Wade Rosen, najavio je da, iako još uvek ne postoje čvrsti planovi, postoji mogućnost da će u budućnosti Atari predstaviti i svoju ručnu konzolu za retro igre, nešto slično Nintendo Switch-u.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *