Stiže još jedan Google muzički servis

Google će svoj muzički servis „Google Play Music All Access“ preimenovati u „Google Music Key“, a uvodi i novi servis „YouTube Music Key“. Tako bar kažu glasine  koje kruže internetom.

nexus2cee_image_thumb3

U pitanju je internet radio gde će korisnici sami birati šta će slušati i to bez dosadnih reklama, a biće podržano i korišćenje aplikacije kada niste povezani na internet.

Prvi mesec je besplatan, pošto se vodi kao probni period, a posle toga će se naplaćivati 9.99 dolara po mesecu, i u tu cenu su uključena oba servisa. Razlika u ova dva servisa je u tome što će „Google Music Key“ biti više orijentisan na zvanične pesme i isključivo audio, dok će „Youtube Music Key“ biti za snimke sa koncerta, obrade pesama i remikse.

Prednost korišćenja ovih servisa na mobilnom uređaju u odnosu na sam Youtube je ta da sa „Google Music Key“ dobijate samo audio, te je samim tim potreban manji protok, što znači da ćete moći da uživate u muzici na više mesta pošto kod nas nije neuobičajeno da neki predeo ima sporiji mobilni  internet.

Pročitajte i:  Google kontrola privatnosti dostigla veliku prekretnicu

Još jedna prednost je ta što „Youtube Music Key“ ima „Audio-only mode“ koji vam omogućava da isključite ekran ili stavite aplikaciju u pozadinu a i dalje uživate u muzici, to je dobra vest zato što YouTube aplikacija uvek mora da bude aktivna da bi se reprodukovao zvuk.

Za sada je dodato preko 20 miliona pesama visokog kvaliteta, i to je sve pregledno organizovano po albumima i izvođačima.

Google je već kupio domen YouTubeMusicKey.com, ali i dalje se ne zna kada će ovaj servis biti dostupan pošto postoje glasine da je Google naišao na prepreke sa nekim izvođačima koji su zabrinuti za ovakav način pristupa muzici.

Nadamo se da će se problem rešiti i da će ovaj servis biti uskoro dostupan.

Izvor: androidpolice.com, droid-life.com

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , , ,