BIZIT 2022

Stiže Moto Z4, predstavnik četvrte generacije Motorola modularnih telefona

Motorola je spremila novu generaciju Moto Z telefona. Moto Z4 imaće ekran od 6.4 inča, sa odnosom stranica 19:9. Prostor za veći ekran dobijen je tako što je senzor otiska prsta postavljen ispod ekrana.

PCPress.rs Image

Telefon će pokretati osmojezgarni Snapdragon 675 procesor sa 4 GB RAM-a, a za smeštaj podataka biće na raspolaganju 128 GB, koji će biti proširiv i sa memorijskim karticama kapaciteta do 512 GB. Ljubitelji muzike pozdraviće standardni 3.5 mm audio konektor, a za konekciju sa računarom i napajanje upotrebljen je USB-C port. Motorola uspeva da iz generacije u generaciju Moto Z telefona poveća kapacitet baterije u izuzetno tankom kućištu. Tako Moto Z4 ima bateriju od 3.600 mAh, što je do sada najveći kapacitet u ovoj seriji telefona.

Novi telefon ima 25 MP prednju i 48 MP zadnju kameru, koja leži u tradicionalnom kružnom polju na poleđini telefona. Neke od novih funkcija kamere su Motorola Night Vision mod za kvalitetne noćne fotografije, AI koji samostalno određuje najbolji mod fotografisanja…

Po spoljašnjim dimenzijama Moto Z4 biće identičan kao i njegovi prethodnici. Razlog je jasan – da bi se ostvarila kompatibilnost sa postojećim Moto modovima, koji se magnetnim putem kače na telefon. Uređaj toleriše vlagu jer je presvučen nano slojem koja je odbija, ali nije u potpunosti vodootporan.

Pročitajte i:  Motorola g31 - savršen izbor za sve koji žele pouzdan telefon po niskoj ceni

Cena Moto Z4 telefona biće 500 dolara, a uz njega će se isporučivati i dodatni modul (360 stepeni kamera), sem ukoliko se telefon ne kupi preko Verizon-a (gde će umesto kamere biti isporučivan 5G modul). Početak prodaje očekuje se 13. juna.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,