Top50 Glas publike

Stiže novi i poboljšani Windows Media Player

Nakon što je u novembru prikazan na kanalima Insajdera, ponovo pokrenuti Microsoftov Windows Media Player postaje dostupan u Microsoft prodavnici u operativnom sistemu Windows 11.

PCPress.rs Image

Nova godina, novi media plejer

Iako je prvi put slučajno prikazan tokom podcast strima uživo, ažuriranje na Dev Channelu u novembru otkrilo je postojanje ovog novog i poboljšanog medija plejera, koji zamenjuje Groove Music, aplikaciju koja je već neko vreme bila Microsoftov podrazumevani medijski plejer. Nova aplikacija zahteva da ažurirate svoj uređaj na Windows 11 verziju 22000.346 ili noviju, gde možete da odete u Microsoft Store i preuzmete novi medijski plejer za svoj uređaj. Ako imate Groove Music, Microsoftovu prethodnu medijsku aplikaciju koja je bila dostupna od 2012. godine, novi Windows Media Player će je zameniti.

Pored podrške za HDR prilikom reprodukcije video zapisa, aplikacija je doživela redizajn kako bi odgovarala Fluent jeziku dizajna za Windows 11 i Office 2021. Šema boja će se takođe podudarati sa bilo kojom temom koju ste postavili za svoj računar. Svet je drugačije mesto otkako smo 2002. koristili MSN Messenger i Windows Media Player 9. Sada smo razmaženi izborom aplikacija koje možemo da koristimo za reprodukciju naših video zapisa. Iako možete da puštate video zapise na svom Mac-u preko QuickTime Player-a ili putem sredstava nezavisnih proizvođača kao što je IINA, Windows 11 ima široku paletu izbora.

Od VLC Player-a do iTunes-a, možda će biti potreban dodatni pritisak od strane Microsofta kako bi korisnici bili svesni zašto je Windows Media Player i dalje vredan korišćenja u 2022. Uz Xbox, Surface i druge uređaje kompanije, možda ćemo videti da će varijante ovog novog Windows Media Player-a početi da se pojavljuju na ovim proizvodima. Ali vreme će pokazati da li korisnici žele da koriste potpuno novi medijski plejer kada već postoji veliki katalog medijskih aplikacija za biranje.

Izvor: Techradar

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,