BIZIT 2022

Stiže Samsung Galaxy Camera 2

Samsung će na sajmu CES predstaviti dva nova pametna fotoaparata – Galaxy Camera 2 i NX30.

Galaxy Camera 2 2Galaxy Camera 2 prvi je Samsungov pametni fotoaparat koji koristi Android platformu i unapređeni procesor od 1.6GHz sa četiri jezgra, koji omogućava korisnicima brže i jednostavnije fotografisanje, obradu fotografija kao i njihovu jednostavnu razmenu sa prijateljima i porodicom uz pomoć Wi-Fi ili NFC povezivanja.

„Korisnici vole Galaxy Camera fotoaparat, a novi model sledeće generacije dizajniran je tako da predstavlja unapređenje svog uspešnog prethodnika s novim funkcijama koje će obogatiti fotografski doživljaj – izjavio je Myoung Sup Han, izvršni potpredsednik i direktor tima za fotografije u Samsung Electronics.

„Rezultat je još snažniji i jednostavniji uređaj koji nastavlja da privlači pažnju publike zbog društvenih funkcija kao kod smart telefona, a istovremeno pruža vrhunski kvalitet i kontrolu fotografija. S druge strane, NX30 omogućava fotografima da snimaju sa samopouzdanjem, pružajući im mnoštvo mogućnosti snimanja i deljenja fotografija uz poboljšane karakteristike poput kvalitetnijeg procesora slike i naprednih opcija.

Galaxy Camera 2 dolazi sa 16MP BSI CMOS senzorom koji omogućava snimanje bogatih boja i oštrih detalja u čemu korisnicima pomaže i 21x optički zoom pomoću kog se mogu približiti svojim objektima bliže nego pre. Osim već pomenutog procesora, ovaj pametan fotoaparat ima i dva gigabajta radne memorije, a svim je korisnicima na raspolaganju i besplatan prostor za skladištenje od 50 gigabajta, na Dropbox-u. Tako da strastveni fotografi ne moraju da brinu oko nedostatka prostora za skladištenje usred snimanja.

Pročitajte i:  Samsung objavio update za Galaxy S7 i S8 seriju telefona

NX30 omogućava snimanje fotografija živih boja uz pomoć naprednog 20.3MP APS-C CMOS senzora, a nudi i novi napredni NX AF System II koji se odlikuje brzim i preciznim auto fokusiranjem, što omogućava da svi kadrovi i scene gde je potrebna velika brzina snimanja nikad ne promaknu korisnicima. U tome pomaže i veoma brz otvor blende koji nudi brzinu od čak 1/8000 sekundi kao i opcija kontinuiranog snimanja devet slika u sekundi. NX30 poseduje sofisticirani DRIMeIV procesor slike nove generacije i snažni DSP imaging engine koji donosi jedinstveno iskustvo fotografisanja i mogućnost snimanja Full HD zapisa u 60 sličica u sekundi. Visok nivo osetljivosti na svetlo u rasponu od ISO100-25600, omogućava snimanje vrhunskih fotografija u uslovima slabog osvetljenja.

Samsung ujedno najavljuje i novi 16-50mm F3.5-5.6 Power Zoom ED OIS objektiv, namenjen svakodnevnoj upotrebi i fotografima koji često putuju i samim tim traže kvalitet u kompaktnom izdanju.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,