N Central domination

Stiže veliki redizajn Sony PlayStation PS5 konzole

Sledeća revizija PlayStation 5 mogla bi da uključi uklonjivu disk jedinicu, što bi vam potencijalno omogućilo da igrate igre koristeći disk povezan preko USB-C. Izveštaj kaže da bismo mogli da vidimo ovaj novi model PS5 oko septembra 2023.

Stiže veliki redizajn Sony PlayStation PS5 konzole

PlayStation VR2 će se uparivati sa PS5 konzolom

PS5 trenutno dolazi u dve verzije: jedna sa ugrađenom disk jedinicom i “Digital edition” koje ne može da čita diskove, čak i ako u njega priključite USB disk. Zvuči kao da Sony pokušava da ukloni tu podjelu digitalnih i diskova, umesto da prodaje istu konzolu sa ili bez uključenog drive-a. Nadajmo se da to znači da ćete kasnije moći da nadogradite konzolu sa disk jedinicom, čak i ako ste odlučili da uštedite nešto novca kada ste prvi put kupili PS5, jer konzola postaje sve skuplja u nekoliko zemalja poput Velike Britanije, Kanade i Japana.

Unutrašnje komponente PlayStation 5 su se značajno promenile od njegovog lansiranja u novembru 2020. Godine 2021. nova verzija je počela da izlazi sa lakšim hladnjakom, a ranije ove godine, konzola je dobila novu matičnu ploču i sistem za hlađenje. Uprkos tim promenama, konzola je spolja ostala ista. U ovom trenutku, teško je tačno reći kako bi dodavanje eksterne disk jedinice promenilo polarizirajuću estetiku PS5. U teoriji, sledeća revizija bi mogla da izgleda kao trenutno digitalno izdanje PS5, osim sa dodatnim USB-C portom na poleđini.

Pročitajte i:  PS5 saveti i trikovi: 7 stvari za koje niste znali da PlayStation 5 može da uradi

Zvuči kao da će biti potrebno malo čekanja pre nego što ova opcija postane dostupna, ali to je razumljivo s obzirom na to da Sony trenutno radi na još jednom velikom predstavljanju hardvera, sa PlayStation VR2, slušalicama za virtuelnu stvarnost sledeće generacije koje su namenjene za uparivanje sa PS5.  Datum izlaska i cena za PSVR2 trenutno nisu objavljeni.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published.