Stokholm, London i Pariz najumreženiji gradovi

Kompanija Ericsson objavila je novo istraživanje u kojem rangira 40 gradova i meri njihovu zrelost u segmentu informacionih tehnologija i telekomunikacija, odnosno uticaj IKT investicija na ekonomski, društveni i razvoj životne sredine.

Networked Society City Index 2014_2

Pokazalo se da gradovi sa niskim stepenom zrelosti IKT-a pokazuju tendenciju poboljšanja brže, nego visoko razvijeni gradovi. Mnogi gradovi imaju priliku da „preskoče“ druge, izbegavajući skupe i zastarele fizičke infrastrukture, i da upotrebom naprednih mobilnih tehnologija iskoriste prednosti inovativnih servisa i aplikacija.

„Gradovi će predstavljati glavna središta u kojima IKT mogu da donesu rešenja za ekonomski, društveni i održiv rast. Kao lider u razvoju IKT-a rešenja i implementacija, Ericsson igra glavnu ulogu u realizaciji koncepta umreženog društva, čime je otvoren put za efikasnije umrežavanje gradova“, istakao je Patrik Regard, direktor Networked Society laboratorije u kompaniji Ericsson.

Lista top pet gradova i dalje je nepromenjena – Stokholm, London, Pariz, Singapur i Kopenhagen.

Do promene je došlo na trećem mestu, jer je Pariz nadmašio Singapur, a ovogodišnji izveštaj dodato je devet novih gradova: Berlin, Minhen, Barselona, Atina, Rim, Varšava, Muskat, Abu Dabi i Dubai. Među njima, Minhen se najbolje kotira, dok ga prate Berlin i Barselona.

Pročitajte i:  Huawei i Ericsson potpisali dugoročni sporazum o saradnji

 

Facebook komentari:
PC Press Studio

Tagovi: , , ,