Strawberry energy pobedio na takmičenju u San Francisku

Strawberry energy, startup koji stoji iza prvog na svetu javnog solarnog punjača za mobilne uređaje “Strawberry Drvo”, osvojio je prvo mesto na internacionalnoj konferenciji “Verge”, održanoj u organizaciji “GreenBiz group” u San Francisku od 27. do 30. septembra, prenosi Bizlife.

B1OBjxfIQAEj-F1Ovo je prvi put da je jedan srpski startup pobedio na “Verge accelerate” takmičenju, koje se organizuje već treću godinu za redom.

Pored učešća u takmičenju, “Strawberry energy” startup pozvan je od strane organizatora “Verge konferencije” da postavi mali model “Strawberry Drveta Black”, gde su posetioci imali priliku da dopune baterije svojih prenosivih uređaja tokom konferencije, kao i da isprobaju nove funkcije kao što je mogućnost kontrolisanja svetla na punjaču od strane korisnika kroz aplikaciju i merenje parametara iz okruženja.

“Ovo je velika prilika za nas i možda prekretnica koja će odlučiti naše dalje osvajanje Američkog tržišta. Reakcije su fenomenalne, započeli smo pregovore i aktivno radimo na promociji naših platformi za pametne gradove u Kaliforniji.

Kao deo celokupne kampanje, nakon Verge konferencije, pozvan sam da budem govornik i na još jednoj konferenciji u San Francisku “Re:Work” koja se bavi takođe temom pametnih gradova i Internetom stvari. Treća stanica biće Green School Summit u Pasadeni u Kaliforniji gde ćemo predstaviti benefite naših solarnih instalacija za Univerzitete i kampuse”, izjavio je Miloš Milisavljević, direktor i osnivač kompanije Strawberry energy.

“Strawberry energy” razvija “zelene tehnologije” za gradsku sredinu i javnu upotrebu, sa ciljem obezbeđivanja energije, interneta i lokalnih informacija na javnim mestima. Njihovo “Strawberry Drvo” jeste solarni urbani uređaj i mesto okupljanja, koje obzbeđuje besplatno punjenje mobilnih uređaja, WiFi, a uskoro i lokalne podatke iz okruženja. Do sada je 12 postavljenih Strawberry Drveća u Srbiji i Bosni i Hercegovini ugostilo preko 350.000 ljudi. “Strawberry energy” startup prepoznat je širom sveta, dok je septembra tekuće godine čuveni Financial Times pisao o inovacijama ove srpske firme.

Izvor: Bizlife

Facebook komentari: