N Central domination

Studentske službe se “sele” na internet

UNIS veb servisStudenti Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu od prošle godine pošteđeni su komplikovanih procedura prilikom prijave ispita i akademskih radova, promene studijskog programa, podnošenja zahteva, overe semestra, ispisa sa fakulteta i ostalih procesa koje oduzimaju vreme i zahtevaju dolazak na fakultet. Zastarelu papirologiju i stajanje u redu ispred šaltera zamenilo je brzo, jednostavno i efikasno komuniciranje putem jedinstvenog informacionog sistema, kome se, uz nekoliko klikova mišem, može pristupiti sa bilo kog računara na Internetu.

Navedene olakšice uskoro bi trebalo da osete i studenti Ekonomskog fakulteta iz istog grada, najavila je novosadska kompanija M&I Systems, Co., koja je prva u našoj zemlji razvila i implementirala integralno IT rešenje za optimizaciju i unapređenje poslovanja visokoškolskih ustanova.

Jedna od vodećih domaćih kompanija za informatički inženjering kreirala je jedinstveni Univerzitetski Informacioni Sistem (UNIS), koji pruža poslovna rešenja za elektronsko vođenje svih visokoškolskih institucija i time unapređuje svakodnevni rad na fakultetima i višim školama.

UNIS je integralni informacioni sistem koji kroz 10 modula integriše sve značajne aktivnosti u vezi sa nastavom i ostalim poslovnim procesima edukativnih ustanova. Njegovom primenom beneficije su trostruke: studentima, nastavnicima i administraciji pruža se komfor, koji za rezultat ima veću produktivnost, manje zastoja i bolju organizaciju rada“, objasnio je Nenad Inđić, direktor prodaje kompanije M&I Systems, Co.

Pročitajte i:  Škole za 21. vek: Učenici kreiraju bolju budućnost za društvo

Prema rečima Inđića, dobro implementirano softversko rešenje unapređuje svaki proces tokom studiranja- od regrutacije i upisa do trenutka diplomiranja.

Zahvaljujući UNIS-u, svaki student ima mogućnost kontinuiranog praćenja svog celokupnog rada, a sve relevantne informacije nalaze se i na veb sajtu visokoškolske ustanove, što studenti posebno hvale.

Korisnici inovativnog informacionog sistema M&I Systems-a kazali su da su implementacijom UNIS-a dobili „sve u jednom“:

Studenti, naši najvažniji i najmasovniji korisnici, većinu servisa od studentske službe sada dobijaju putem Interneta. Među najkorisnijim ističu prijavu ispita, overu semestara, naručivanje i preuzimanje uverenja, potvrda i druge dokumentacije, kao i rasporeda predavanja i rezultata predisipitnih i ispitnih aktivnosti. UNIS-om je značajno optimizovan profesorski rad, a upravljanje ljudskim resursima je na najvišem nivou. Računovodstvo sada ima sve integralne obrade koje ranije nisu imali, podržane su javne nabavke i razvijen sistem izveštavanja tehnologijom poslovne inteligencije“, navedeno je u dopisu novosadskog Poljoprivrednog fakulteta.

Takođe, UNIS kroz analitički sistem izveštavanja obezbeđuje fakultetima i ključne indikatore ocene studiranja poput broja ljudi koji su položili ispit, evidencije onih koji su položili u određenom roku i prosečne ocene, što su dragoceni podaci za sistem upravljanja kvalitetom.

Pročitajte i:  Škole za 21. vek: Učenici kreiraju bolju budućnost za društvo

Za velike sisteme kao što su institucije visokog obrazovanja, koje u okviru poslovanja imaju veliki kadar, materijalne resurse, dobavljače i klijente, efikasan informacioni sistem je nužan za kvalitetan rad. Kad se uzmu u obzir trendovi u procesu visokog obrazovanja, poput očekivanja studenata da imaju pristup informacijama i servisima na fakultetima, imperativ je obezbediti poslovno rešenje koje obezbeđuje funkcionalnost, produktivnost i profitabilnost”, zaključio je Inđić.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,