ASUS ROG Flow

StumbleUpon se gasi krajem juna

StumbleUpon, servis za nasumično otkrivanje internet stranica, gasi se 30. juna, a korisnici mogu da se prebace na sličan servis pod nazivom Mix.com.

Zamišljen kao način za spontano i nasumično otkrivanje internet stranica, StumbleUpon danas ima 40 miliona korisnika, a bazira se na principu da se korisniku nakon svakog pritiska na narandžasto dugme Stumble učita neka internet stranica koja je u skladu sa njegovim interesovanjima. Korisnik može prethodno da izabere teme koje ga najviše interesuju, da bi mu sistem kasnije nudio stranice koje su u skladu sa izabranim oblastima. Garrett Camp, jedan od suosnivača StumbleUpon-a, potvrdio je da će servis nakon više od 16 godina prestati sa radom, ali je najavio i sličan projekat pod imenom Mix.com. Umesto nasumičnih biranja sadržaja uz pomoć klika na dugme, Mix.com nudi najbolje internet stranice, a koje biraju korisnici servisa, te izbore sadržaja sa najpopularnijih medija.

Da je Mix.com zamišljen kao direktan naslednik servisa StumbleUpon potvrđuje i to što će korisnicima uoči gašenja biti omogućen jednostavan prelazak sa jednog servisa na drugi, što uključuje i migraciju omiljenih tema i tagova.

Izvor: Tech Crunch

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: ,