Sudar srednjeg veka i modernih tehnologija

Da sve promocije pametnih telefona ne moraju da budu dosadne pobrinuo se LG, koji je nekoliko odabranih novinara poveo put KORDA studija u Mađarskoj, kako bi isprobali novi pametni telefon ove kompanije, LG G7 ThinQ, u jednom veoma izazovnom okruženju.

PCPress.rs Image

KORDA studios, tek četiri sata vožnje od Beograda predstavlja najveći filmski studio na svetu, u kojem su snimani filmovi kao što su novi Blade Runner, Marsovac, Hellboy, ali i serije Bordžije i Genije. Svi ovi veliki naslovi su snimani na ovoj lokaciji zbog velikog broja hala, prostora i unapred napravljenih lokacija. Jedna od njih je bila i postapokaliptična scena, na kojoj je zabranjeno snimanje, ali verujte nam na reč – nema šanse da biste pomislili da nisu u pitanju prave građevine. Ono što smo saznali iz prve ruke, a naravno, nismo imali priliku da vidimo, je novi set na kojem Will Smith snima svoj novi film, a koji se snimao u jednoj od hala pored kojih smo prolazili.

PCPress.rs Image
Panorama pogled na unutrašnjost jedne od manjih hala

Na setu smo imali prilike da isprobamo novu AI kameru, jednu od najvećih uzdanica nove LG G serije, ali i da se uverimo u glasni zvučnik, te odličan ekran, koji svoje pravo lice pokazuje na direktnom dunčevom svetlu, kada pojačava svetlinu na neverovatnih 1000 nita. Tura kroz KORDA studio nas je provela pored svih dobro poznatih rekvizita, a imali smo prilike da vidimo neke od najpopularnijih trikova filmske industrije – od zelenog platna, preko optičkih iluzija, do snimanja pravog filma, u kojem smo učestvovali.

Pročitajte i:  LG razvio displej panel čvrst kao staklo, savitljiv kao plastika
PCPress.rs Image
Ništa bez zelenog platna 🙂

Sami setovi van hala deluju impresivno, kako zbog veličine, tako i zbog detalja koje poseduju, a koji su veoma pažljivo dodati kako bi izgledali potpuno realno. Kontrasne scene mračnih senovitih delova u vreme kada je Sunce bilo u zenitu su stavljali na ozbiljne muke G7 ThinQ, ali se ovaj telefon pokazao spreman da odgovori na najzahtevnije uslove, kada je HDR došao do izražaja, prikupljajući veliku količinu detalja na delovima fotografije na kojima to ne biste očekivali. Naravno, na velikim prostranstvima je blistao širokougaoni objektiv koji je omogućavao odličnu perspektivu i veoma široke kadrove za scene koje su veoma zahvalne kada imate adekvatnu optiku.

PCPress.rs Image

O detaljima nove perjanice LG ponude ne bismo pričali previše, jer detaljni test možete pročitati u najnovijem izdanju PC Press magazinu, koji će se za koji dan pojaviti u papirnom i digitalnom izdanju. Za kraj ćemo vam ostaviti video koji smo snimili uz pomoć veoma talentovane ekipe na setu, a napomenućemo da smo osvojili posebnu nagradu za dijabolični smeh, koji je osvojio simpatije publike.

Pročitajte i:  Da li biste kupili televizor dijagonale 325 inča?

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,