Summer Game Fest – nov digitalni gejming događaj

Summer Game Fest, novo „slavlje video igara širom industrije“ koje će trajati od maja do avgusta, najavljeno je krajem prošle nedelje. Donosiće „nove vesti, događaje unutar igara i besplatan sadržaj koji se može igrati“ od kompanija širom gejming industrije tokom cele sezone.

PCPress.rs Image

Geoff Keighley će biti urednik i domaćin pred i posle događaja u kojima učestvuju kompanije poput Bethesda, Blizzard Entertainment, CD Projekt Red, Electronic Arts, Microsoft, Riot, Sony i Square Enix.

Kasno proleće i leto obično donose ogroman broj najava za industriju igara. Zbog pandemije COVID-19, ipak, najveći događaji u godini, uključujući GDC, SXSW, E3 i Gamescom, su ograničeni na internet ili su otkazani odmah.

Gejming sadržaj na jednom mestu

Za razliku od tih konferencija, koje traju nekoliko dana i uveliko se oslanjaju na lično prisustvo, Summer Game Fest je stvoren da funkcioniše kao digitalni događaj, a traje od maja do avgusta, što ga čini prvim gejming festivalom takve vrste. Događaji će se prenositi preko svih glavnih kanala, uključujući Facebook, Mixer, Twitch, Twitter i YouTube.

Pročitajte i:  BIZIT 2022: Kako do klijenata i kakva su iskustva neophodna

Što se tiče detalja oko određenih događaja, kompanije će direktno baratati tim najavama. Platforme poput Steam i Xbox takođe će ponuditi demoe i probne periode nekih igara na ograničeno vreme. The Steam Game Festival: Summer Edition zakazano je za od 9. do 14. juna.

„U ova nesigurna i izazovna vremena, važnije je nego ikad da video igre služe kao zajednička i virtuelna veza između svih nas“, rekao je Keighley u izjavi. „SGF je organizacioni princip koji fanovima obećava čitavu sezonu vesti o video igrama i druga iznenađenja iz udobnosti doma.“

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,