BIZIT Seminar

Summer Game Fest u junu

Summer Game Fest počeće ove godine 9. juna u 14:00  uz emisiju uživo koju vodi, kako se navodi „savršeni hype-man video igrica Geoff Keighley. Prema saopštenju za štampu, emisija biti emitovana na svim platformama, uključujući YouTube, Twitch, Twitter i Facebook.

PCPress.rs Image

Nakon velike premijerne emisije biće održan Dan programera, gde programeri nezavisnih igara mogu da pokažu na čemu rade – programeri šalju svoje igre na razmatranje kako bi bili uključeni u emisiju. Kao i prošle godine, tu emisiju predstavljaju Iam8bit i Double Fine, studio iza igara kao što su Psichonauts, Grim Fandango i Broken Age.

Pre nekoliko meseci bilo je reči da je konvencija o igrama otkazana za ovu godinu. Tradicionalno se dešavalo otprilike u isto vreme kada je zakazan Summer Game Fest, ali poslednjih godina postoji trend da veliki studiji za igre samo održavaju svoje konferencije za štampu ili događaje. Čini se da je tako i ove godine; web-sajt Summer Game Fest-a napominje da 12. juna Microsoft održava izložbu igara za Xbox i Bethesda.

Inače, Summer Game Fest je najavljen upravo kada je E3 otkazan, a jedna osoba na Twitteru se našalila da je fest ove godine nazvan „Keigh3“. Čini se da će, ako čekate vesti o igri, Summer Game Fest biti ono što ćete gledati ove godine.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: