BIZIT 2022

Suosnivač Salesforce-a kupuje Time magazin

U nedelju, 16. septembra Meredith Corp. su objavili da suosnivač Salesforce-a, Marc Benioff, i njegova žena planiraju da kupe Time magazin za 190 miliona dolara.

PCPress.rs Image

Benioff, koji je jedan od četiri suosnivača pionira u cloud tehnologiji, samostalno kupuje Time od strane Meredith Corp., tako da ova transakcija nije direktno povezana sa Salesforce.com. „Preko 90 godina, Time je bio mesto za bitne događaje i značajne priče koje su oblikovale globalnu konverzaciju i drago nam je da ga kupuju Marc i Lynne Benioff“, rekao je CEO Meredith-a Tom Harty. Benioff neće biti uključen u dnevne operacije i novinarske odluke u Time magazinu, i te odluke će nastaviti da donosi  tim koji trenutno radi na toj poziciji.

Time je na tržištu od marta, a pregovori o prodaji Fortune, Money i Sports Illustrated su još uvek u toku. Meredith je i izdavač za People i Better Homes & Gardens. Očekuje se da se ovaj dogovor sklopi u narednih 30 dana. Benioff je za Wall Street Journal rekao da on i njegova žena investriraju u “kompaniju koja je ostvarila ogroman uticaj na svet, i ujedno je dobar biznis, što je bitno kada odlučujemo da investiramo kao porodica”.

Pročitajte i:  Novi 301. broj magazina PC Press na kioscima i u digitalnoj čitaonici!

Osnivač Amazona, Jeff Bezos, je 2013. godine kupio The Washington Post za 250 miliona dolara. Time, kao i drugi magazini, ima svoje problem sa kontinuiranim smanjenjem prodaja štampanih izadnja, kao i prihoda od marketinga.

Izvor: FoxNews

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,