BIZIT 2022

Suosnivač Twitter-a se povlači iz upravnog odbora nakon 12 godina

Suosnivač Twitter-a i bivši CEO, Evan Vilijams, povukao se iz upravnog odbora ove društvene mreže. Evan nije dao drugo objašnjenje, osim da to čini da bi mogao da se fokusira na neke druge stvari.

PCPress.rs Image

Vilijams trenutno radi kao CEO blog platforme Medium, koja nastavlja da razvija svoj program pretplate. Sajt je privukao neke korisnike sa zvučnim i poznatim imenom, kao što je Jeff Bezos, koji je optužio National Enquirer za ucenu i iznudu u postu upravo na ovoj platformi.

Twitter je osnovao Vilijams 2007. godine zajedno sa Džekom Dorsijm i Bizom Stounom, nakon što je društvena mreža izašla iz drugih projekata na kojima je grupa zajedno radila u podcasting kompaniji Odeo. Evan je bio mnogo više uključen u kompaniju, pogotovo kada je preuzeo CEO ulogu od kolege suosnivača Džeka Dorsija, od 2008. do 2010. godine. Kako The Information prenosi, Vilijams je pomogao da se Dorsi svrgne sa položaja, za koga Recorde kaže da je bio „loš rukovodilac“ u to vreme. Dik Kostolo ga je zamenio 2010. godine, dok je Dorsi ponovo preuzeo dužnost CEO-a u 2015. godini. U 2017. godini prodao je 30% svojih akcija u kompaniji.

Ako i dalje postoje razmirice između Vilijamsa i Dorsija, nijedna strana ih nije iznela u javnost. Vilijams se javno zahvalio Dorsiju i Stounu, još jednom osnivaču Twitter-a, a Dorsi je ljubazno odgovorio.

Pročitajte i:  Musk pauzirao kupovinu Twittera

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,