BIZIT 2022

Super Mario Flashback za ljubitelje klasičnih igara

Mnogo je načina da oni koji vole klasične video igre daju oduška svojoj nostalgiji, a za ljubitelje Super Mario igara uskoro bi mogao da se pojavi još jedan, a u obliku igre Super Mario Flashback.

PCPress.rs Image

U okviru nove verzije trebalo bi da se nađu nivoi iz različitih Super Mario igara, poput Super Mario Bros. i Super Mario 64, te će se oni koji su igrali originalne verzije osećati kao kod kuće. Najveća pažnja posvećena je vizuelnim momentima, pa je Super Mario Flashback sastavljen od pixel art momenta koji su kreirani u duhu prvobitnih verzija igre. Svaki element ima osveženi, ali prepoznatljivi izgled, što ne znači da će se igra odvijati na isti način kao i njene preteče. Naime, Mario zdravlje u novoj verziji meri u okviru polja koje se sastoji od tri kvadrata, i koji zamenjuje pečurkice, te će pored toga moći i drugačije da se kreće, a na načine koji nisu bilo moguće u originalnim NES verzijama.

Novu verziju igre kreirao je dvadesetogodišnji student koji je u online vodama poznat kao Mors, a reakcije u početku nisu bile pozitivne. Super Mario je prva igra sa kojom se susreo, te ju je igrao 2004. godine na PlayStation 2 konzoli. Nakon toga igru je neko vreme ostavio po strani, da bi joj se danas vratio kao kreator nove verzije čiji je zadatak da zabavi, ali i da oda počast igri koju su nekada voleli mnogi.

Mors se nada da će igra biti završena do 2020. godine, a novi demo se očekuje u aprilu 2019. Iako je razvoj igre prilično spor, mladi kreator nema nameru da odustane, budući da veruje da će krajnji rezultat biti nešto što će obradovati mnoge gejmere.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,