BIZIT 2022

Sva tri operatera otkupila dokumentaciju za dodatne frekvencije za 4G

Sva tri domaća mobilna operatera, „Vip”, „Telenor” i „Telekom Srbije” otkupili su konkursnu dokumentaciju za javno nadmetanje za radio-frekvencije, koje će koristiti za mobilne telefoniju četvrte generacije, saopštila je danas Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge (Ratel).

21-11-13Kako se navodi, javni konkurs raspisan je za davanje dozvola za korišćenje radio-frekvencija u opsegu 791-821/832-862 megaherca (MHz) koje su oslobođene prelaskom televiziskih stanica sa analgonog na digitalno emitovanje televizijskog signala.

Oglas je objavljen u Službenom glasniku Srbije 11. septembra, a 15. septembra u dnevnim listovima Danas i “Financial Times”. Nakon isteka roka za otkup konkursne dokumentacije, pozivu za učešće u javnom nadmetanju odazvali su se svi operatori mobilne telefonije koji pružaju usluge u Srbiji.

Ratel je istakao da će sprovesti postupak javnog nadmetanja saglasno svojim ovlašćenjima i u skladu sa Pravilnikom o minimalnim uslovima za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radio-frekvencija po sprovedenom postupku javnog nadmetanja u radio-frekvencijskim opsezima 791-821/832-862 megaherca koji je donelo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Izvor: eKapija

Facebook komentari:
Pročitajte i:  mts najbolja mreža u Srbiji, pokazuju rezultati NET CHECK-a
SBB

Tagovi: , ,