ASUS Zenbook

Svađa i posledice: Fortnite se deli na dve igre

Sledeća Fortnite sezona je tu, ali oni koji imaju iOS i macOS neće moći da je igraju. I to nije sve – iPhone, iPad i Mac stariju verziju neće moći da igraju sa onima koji ne koriste Apple platforme. To znači da će Apple korisnici ostati zaglavljeni u staroj Fortnite varijanti, koju će moći da igraju samo sa drugim Apple korisnicima.

PCPress.rs Image

Bez nove sezone na iUređajima

Problemi su posledica svađe između kompanija Apple i Epic Games, a pravna borba će igru izgleda podeliti na dve odvojene. Tako će igraći koji imaju PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC i Android imati pristup novoj sezoni, koja stiže sa velikim promenama, dok će na Apple uređajima igra ostati zamrznuta u staroj sezoni.

Problemi su počeli 13. avgusta, kada je kompanija Epic Fortnite aplikaciji dodala opciju za direktno plaćanje, što nije u skladu sa pravilima Apple-ove prodavnice. Apple je ubrzo igru izbacio iz App Store-a, nakon čega je Epic počeo kampanju protiv giganta. Da bi se stvari dodatno zakomplikovale Apple-u je odobreno da igru ne mora da vrati u prodavnicu, bar za sada, ali je kompaniji zabranjeno da ukloni naloge svih Epic developera kao što je planirano – bar za sada.

Pročitajte i:  iOS 15 biće dostupan za preuzimanje 20. septembra

Tako će Apple korisnici i nakon 27. avgusta, kada izlazi nova Fortnite sezona, igrati istu Fortnite igru, a igra će ostati podeljena sve dok se spor ne reši.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,