Top50 Glas publike

Sve aplikacije za video striming sada izgledaju isto

Ranije ove nedelje, Amazon je najavio veliki redizajn Prime Video, a neodoljiv odgovor je bio „konačno“. Prime Video je postao relikt zamrznut u vremenu, sa ružnim, zaostalim interfejsom koji je izgledao zaglavljen 2010. Amazon-ovi konkurenti u strimingu su, u međuvremenu, rutinski menjali i usavršavali korisničko iskustvo.

PCPress.rs Image

I izgleda da su dizajneri Prime Video sistema primetili. Jer još jedna stvar koja se ističe u vezi sa preobrazbom ​​aplikacije je koliko Amazon-ova video usluga sada liči na Netflix.

Na osnovu komentara izgleda da ljudima ne smetaju sličnosti. Ovaj interfejs je postepeno postao de facto standard za Netflix, Disney Plus, HBO Max, a sada i Prime Video. A doslednost ovde ide daleko; mi u osnovi koristimo sve ove usluge da bismo došli do zabave na svakoj od njih, a postojanje istog interfejsa između njih trebalo bi da svima olakša.

Međutim, to predstavlja rizik od zabune. Možda ćete se naći bezumno listajući HBO Max ili Paramount Plus kada pokušavate da pronađete novu seriju Gospodara prstenova na Prime Video.

Kada su kompanije pokušale da preokrenu sto i ponovo osmisle korisničko iskustvo aplikacije za striming, to obično nije išlo dobro. Pre nekoliko godina, Hulu je predstavio potpuno revidiran dizajn koji je bio kritikovan da daje prednost stilu nad upotrebljivošću; umesto da vam prikaže što je moguće više sadržaja, istakla je jednu ili dve stavke istovremeno pomoću ilustracije preko celog ekrana i prevelikih, tankih fontova.

U mesecima i godinama koje su usledile, Hulu je povukao broj telefona i poništio mnoge drastičnije promene i na kraju se odlučio na nešto poznatije. Još nije u potpunosti popustio i usvojio navigaciju sa leve strane kao svi ostali, ali svi glavni delovi su slični.

Ali to ne znači da su sve glavobolje rešene. U slučaju Prime Video-a, Amazon i dalje navodi sezone TV emisija odvojeno.

Mnogi ljudi bi takođe voleli opciju da trajno filtriraju ono što se prikazuje u svim ovim vrteškama sadržaja na sve što je uključeno u njihovu pretplatu na Prime — i ništa drugo. Ali to neće pomoći Amazonu u pogledu pretplata i iznajmljivanja / kupovine, tako da ne računajte na to. Amazon insistira da će prikupiti povratne informacije kupaca i nastaviti da razvija obnovljeni Prime Video. Ne možete ga nazvati originalnim, ali je barem sam po sebi upotrebljiviji nego ranije.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: