N Central domination

Sve škole na Vračaru dobile besplatne računare i Internet

Besplatan internet i racunari na Vracaru Telenor fondacija, u okviru projekta „Internet za sve” obezbedila računare i besplatan internet za ukupno 14 obrazovnih institucija na opštini Vračar

Ukupno 14 institucija na teritoriji opštine Vračar dobilo je računare i neograničen pristup Internetu, u okviru projekta „Internet za sve”, zahvaljujući saradnji opštine  Vračar i Telenor fondacije. Ovim projektom, započetim 2009. godine, obuhvaćene su sve škole (osnovne, srednje i stručne) na opštini Vračar i jedna bibliteka, u kojima će biti instalirano ukupno 38 računara.

U novoj fazi projekta, kompletnu informatičku opremu sa zaštitiom od pristupa sadržajima koji su namenjeni odraslima, dobile su osnovne škole „Sveti Sava”, „Vladislav Ribnikar”, „Jovan Miodragović”, „Svetozar Marković”, „Kralj Petar II Karađorđević”, „Narodni heroj Siniša Nikolajević”, Muzička škola „Stanković” i biblioteka „Petar Kočić”.

„Internet je budućnost komuniciranja. Uvereni smo da ovakve akcije mogu doprineti stvaranju boljeg sutra za sve mlade i Branimir Kuzmanovic, predsednik Opstine Vracar i Maja Nibel, izvrsna direktorka ljudskih resursapomoći im da se pripreme za sve izazove savremenog, informatičkog društva. Zahvaljujem Telenor fondaciji koja je ovaj projekat započela sa Kancelarijom za mlade opštine Vračar pre tri godine. Mi smo uvek spremni da ulažemo u škole iz budžetskih sredstava i sredstava iz donacija, jer cenimo trud, rad i znanje”, kaže Branimir Kuzmanović, predsednik opštine Vračar.

U prvoj fazi projekta „Internet za sve”, u 2009. godini, računare i besplatan Internet dobile su Muzička škola „Josip Slavenski“, Arhitektonsko-tehnička škola, III beogradska gimnazija, XIV beogradska gimnazija, Tehnička škola GSP kao i Škola za decu sa smetnjama u mentalnom razvoju „Dušan Dugalić“.

„Projekat sprovodimo sa ciljem da učenicima, putem nove Pametne mreže, omogućimo brz i kvalitetat pristup Internetu i informacijama, ali i da im pružimo mogućnost da se dodatno edukuju i informatički opismene. Kroz različite projekte, Telenor fondacija ulaže u obrazovanje i profesionalno usavršavanje mladih. Pet godina zaredom dodeljujemo nagradu „Prof. dr Ilija Stojanović“, ali smo i strateški partner Istraživačke stanice Petnica“, rekla je Maja Nibel, izvršna direktorka ljudskih resursa u Telenoru.

U cilju povećanja informatičke pismenosti i dostupnosti Interneta svim građanima Srbije, Telenor je još 2008. pokrenuo projekat Internet parkova, a do sada ih je otvoreno 27 širom Srbije.

Izvor: Telenor

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,