VMware-vForum

Sve što ste želeli da znate o mobilnim novčanicima

Napredovanje tehnologije iznedrilo je mnoštvo korisnih uređaja bez kojih je svakodnevni život nezamisliv. Jedan takav uređaj je zasigurno i mobilni telefon koji nam omogućava na prvom mestu komunikaciju sa najmilijim, beleženje neprocenjivih momenata i iskustava kroz fotografije i video zapise, ali i pravljenje agendi, čuvanje informacija i još mnogo toga.

PCPress.rs Image

Pomoću pametnog telefona danas je moguće uraditi skoro sve, a njihovo sve veće prilagođavanje našim ličnim potrebama uveliko im povećava vrednost, te postajemo izuzetno privrženi ovim malim savremenim pomagačima. Sa napretkom tehnologija, pametni uređaji sada nam mogu ulepšati iskustvo kupovine i učiniti ga još bržim, jednostavnijim i veoma sigurnim. To je moguće zahvaljujući aplikacijama mobilnih novčanika koji omogućava savremeno i bezbedno beskontaktno plaćanje tokom kupovine na fizičkim lokacijama.

Evo kako izgleda proces registracije:

  1. Potrebno je da posedujete platnu karticu banke koja je omogućila mobilna plaćanja.
  2. Zatim da instalirate aplikaciju mobilnog novčanika banke na svoj telefon koji podržava NFC tehnologiju.
  3. Nakon instaliranja bankarske aplikacije, potrebno je dodati svoju fizičku karticu u aplikaciju koja će, zahvaljujući naprednim tehnologijama tokenizacije, biti pretvorena u zamensku digitalnu karticu.
Pročitajte i:  Nova usluga Mastercard Travel Rewards za korisnike premium kartica

Proces mobilnih plaćanja zasniva se na digitalizaciji platne kartice – to znači da je vaša fizička kartica sačuvana na vašem mobilnom telefonu u digitalnom formatu unutar aplikacije mobilnog novčanika vaše banke i kao takva je spremna za plaćanje, bilo na fizičkom mestu prodaje, onlajn ili unutar aplikacije. Za dati uređaj dodeljuje se jedinstveni broj koji je enkriptovan i bezbedno sačuvan u sigurnom elementu na uređaju, na sertifikovanom čipu koji je kreiran da bezbedno čuva informacije, te se stvarni broj vaše Mastercard kartice ne čuva ni na uređaju, niti na serverima.

PCPress.rs Image

Proces plaćanja je identičan beskontaktnom kartičnom plaćanju, te je dovoljno približiti mobilni telefon POS terminalu i potvrditi transakciju. Ono što razlikuje plaćanja putem mobilnih novčanika od kartičnih beskontaktnih plaćanja je sama autentifikacija transakcije, jer nema više potrebe pamtiti PIN kodove, već se u tu svrhu koristi biometrija, kao najsigurniji i najintuitivniji način autentifikacije. Biometrija pruža dodatnu sigurnost, jer osim što svaki korisnik poseduje jedinstveni otisak prsta, zenicu, lice, koji se čuvaju u digitalizovanom formatu i kao takve je nemoguće reprodukovati ih, biometrija predstavlja brz i jednostavan korak kojim se bezbedno potvrđuje identitet korisnika i završava proces plaćanja.

Pročitajte i:  Nexo i Mastercard lansiraju „prvu na svetu“ platnu karticu sa kriptovalutom

Prednost plaćanja mobilnim novčanikom je ta što mobilni telefon uvek ostaje u vašim rukama, te možete lako pratiti troškove i štediti svoje vreme, a do kraja novembra štedite i vaš novac.U sklopu kampanje koja traje do 30. novembra, ukoliko napravite makar tri transakcije iz mobilnog novčanika povezanog sa Mastercard karticom vaše banke u zbirnom iznosu od najmanje 1000 dinara, Mastercard vam vraća 600 dinara na račun povezan sa Mastercard karticom. Ova opcija je dostupna za Android mobilne novčanike OTP, NLB, AIK i Raiffeisen banke, kao i za Apple Pay korisnike ProCredit i OTP banke. Svaki korisnik ima pravo da ovaj benefit iskoristi jednom tokom trajanja promotivnog perioda, a povraćaj sredstava biće realizovan u roku od pet dana od završetka kampanje.

Facebook komentari:
ERP 2022

Tagovi: