BIZIT 2022

Sve veći tableti

Ovogodišnje osvežavanje linije tableta Samsung je počeo od entry‑level serije Tab A. Ekran je porastao, a napredniji modeli su dobili i olovku.

Tesla (6)

Po koncepciji Tab A sledi primer „A“ serije telefona, pa će korisnike obradovati metalni okvir koji daje čvrstinu veoma tankoj izvedbi. Obradovaće vas i nova dijagonala ekrana od 9,7“ kod serije SM‑T550 (postoji i SM‑T350 serija s 8“ ekranima). Tableti opremljeni S Pen olovkom nose oznaku Tab A Plus, a sve varijante od 1. juna možete nabaviti u WiFi ili LTE verziji. Raznovrsnost ne nedostaje, a cena naravno zavisi od opcija koje izaberete. Model koji smo dobili na pregled je WiFi Plus verzija, dakle s olovkom, a njegova preporučena cena je 38.000 dinara.

Ekrani su uobičajeno visokog kvaliteta, a to kod Samsung‑a znači visoku oštrinu, vernost boja i odličnu vidljivost iz uglova. One koji pažljivije zagledaju, verovatno će malo razočarati rezolucija od 768×1024, ali je uprkos tome slika odlična.

Procesor je apsolutna novost: Snapdragon 410 s četiri Cortex‑A53 jezgra na 1,2 GHz i Adreno 306 grafikom; Tab A serija je za sada jedina opremljena ovim procesorima. Iako je snaga procesora relativno skromna za današnje pojmove, sasvim je dovoljna za produktivan rad u kome će vam S Pen značajno pomoći. Zauzvrat, zahaljujući štedljivom procesoru i bateriji od čak 6.000 mAh, ovaj uređaj će dugo raditi bez punjača.

Tablet je opremljen s 2 GB RAM‑a i 32 GB storage‑a, uz mogućnost dodavanja microSD kartice do impresivnih 128 GB. U takvom okruženju Android 5.0 snalazi se veoma dobro, pa za praćenje trendova Samsung‑u ponovo dodeljujemo čistu peticu.

Voja Gašić

(Objavljeno u Časopisu PC#222)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,