Top50 Glas publike

Sve za bitkoin

Bitkoin u trenutku pisanja miruje na vrednosti od 16.939 dolara (1.718.056 dinara), a pošto je tokom 2017. godine od 1.000 dolara u jednom trenutku došao do čak 19.000, da bi se ponovo spustio do skoro 17.000.

PCPress.rs Image

Takvi brojevi svakako privlače pažnju medija, investitora, te običnih građana, a problem je što oni koji nemaju novca „za bacanje“ ipak pronalaze načine da ulože u ovu kriptovalutu, a od toga ih ne odvraćaju ni nedavni cyber napadi koji su ispraznili mnoge digitalne novčanike. Tako se čini da mnogi neoprezno postupaju u želji da postanu digitalni investitori, te čak stavljaju kuće pod hipoteku, a sa namerom da dođu do bitkoina.

Sigurnosni ekspert, Joseph Borg, upozorava kako je bitkoin u „maničnoj“ fazi, pa, iako ulazi u mejnstrim, to ne znači da će daleko dogurati na polju investicija. Dodao je i da ova digitalna valuta još uvek nije regulisana, budući da regulatorna tela imaju problem da idu u korak sa tehnološkim inovacijama. Na kraju je zaključio da je blockchain tehnologija, koja podržava bitkoin, tu da ostane, zajedno sa kriptovalutama, a da li će bitkoin preživeti velike uspone, stručnjacima i dalje ostaje nejasno.

Pročitajte i:  „Majka interneta“, Radia Perlman se zalaže za centralizovanu infrastrukturu

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,