Top50 Glas publike

Svečano otvoren ICT Hub

U prostorijama Naučno tehnološkog parka Zvezdara u utorak, 4. novembra, zvanično je otvoren ICT Hub, novi startap inkubator.

Svečano otvoren ICT Hub

Biznis inkubator za informacione i komunikacione tehnologije – ICT Hub,  prvi USAID-ov projekat javno-privatnog partnerstva u Srbiji i predstavlja investiciju ukupne vrednosti od 700.000 dolara. U pitanju je zajednička investicija USAID-a i konzorcijuma koji predvode dve srpske kompanije, DNA Communications i Orion telekom. Pored njih partneri na projektu su i Srpska asocijacija menadžera (SAM) i Serbian Private Equity Association (SPEA).

Svečanom otvaranju ICT Huba prisustvovao i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, Majkl Kirbi, potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, kao i mnogi drugi gosti iz međunarodne, biznis i startap zajednice, uključujući predstavnike najvećih IT korporacija u Srbiji i regionu.

Ministar Ljajić podsetio je da je IT sektor najvitalniji segment domaće ekonomije te da se nada da će projekat kakav je ICT Hub jedan od koraka ka daljem razvoju, kao i da je ovo dobar primer saradnje nauke i biznisa.

Da je industrija informacionih tehnologija je jedna od najnaprednijih industrija u Srbiji složio se i ambasador Kirbi, koji je dodao da je tržište razvoja aplikacionih softvera, jedno od najbrže rastućih tržišta na svetu, što otvara sjajne prilike i za mlade srpske IT stručnjake.

Pročitajte i:  Kapsula Orion NASE ulazi u orbitu oko Meseca

ICT Hub je stvoren da neguje tehnološko preduzetništvo među mladima u Srbiji. Obezbeđuje punu tehničku podršku, mentorstvo i vrhunske uslove rada za pojedince koji su spremni da pokrenu i razviju sopstveni biznis. Ovaj inkubator omogućava i da se na jednom mestu upoznaju, da razmene iskustva, sklope partnerstva, pokrenu zajednički projekti i stvore nove poslovne prilike, naglašeno je na otvaranju ovog inkubatora.

„Očekujemo da će ICT Hub doprineti i većem broju IT kompanija u Srbiji, ali i razvoju preduzetništva kod mladih. Poseban značaj ovog projekta ogleda se u tome da su i mladi i IT prepoznati kao prioriteti u razvoju od Vlade Republike Srbije“, istakao je Dejan Ranđić, jedan od osnivača ICT Hub-a.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,