BIZIT 2022

Svečano otvorena Microsoft Sinergija 11

Jugoslav Piric, direktor Microsoft SrbijaMicrosoft konferencija Sinergija 11, pod sloganom „New energy“, svečano je otvorena 18. oktobra, u Sava Centru u prisustvu velikog broja ljubitelja informaciono komunikacinih tehnologija. Najveću IT konferenciju u Jugoistočnoj Evropi otvorio je Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković, a prisutnima se obratila i Ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik.

Od svog početka pa do danas, Sinergija je uvek nastojala da ide u korak sa svetom i da domaćoj javnosti predstavi sve ono što je novo i aktuelno u oblasti informacionih tehnologija. Sloganom “Nova energija”, Sinergija na simboličan način predstavlja globalni trend Cloud Computing, tj.„računarstvo u oblaku“, koji predstavlja i centralnu temu konferencije.

“Danas je lakše nego ikad biti povezan sa svima, jer je tehnologija dostupna na svakom koraku. Naša vizija je da omogućimo ljudima, kompanijama i državama da napreduju i ostvare svoj pun potencijal. Cloud computing to omogućava. To novo poglavlje u oblasti informacionih tehnologija je ne samo budućnost Microsofta, već i budućnost Evrope i svakako, Srbije. Cloud u Srbiji je u ranoj fazi prihvatanja, ali su domaće kompanije veoma zainteresovane za naša cloud rešenja i u njima vide dobru mogućnost za unapređenje poslovanja i veću fleksibilnost u vremenima krize. I to je ono što cloud pruža. I šire, to je mogućnost koju pruža ulaganje u informacione tehnologije. Takođe, napravili smo i strateški plan za podršku aktivnostima države u smeru podsticanja nacionalne konkurentnosti” naglasio je Jugoslav Pirić, generalni direktor kompanije Microsoft Srbija.

Pročitajte i:  Windows 12 mogao bi da bude predstavljen 2024. godine

Prisutnima su se još obratili Don Grantham, predsednik kompanije Microsoft za region centralne i istočne Evrope, Srećko Atanasković, generalni direktor kompanije E-Smart Systems, koja je jedna od prvih kompanija u regionu koja je počela s primenom koncepta Cloud Computinga, a putem video linka i Stiv Balmer, izvršni direktor korporacije Microsoft.

Nastup Darkwood Dub & Bisera VeletanlicSvojevrsni scenski performans počeo je nastupom legendarnog Lea Martina a upotpunjen je nastupom benda Darkwood Dub i pevačke dive Bisere Veletanlić.

Tokom dva dana tehničkog dela konferencije eminentni strani i domaći IT stručnjaci održaće preko 80 predavanja, edukativnih radionica i seminara podeljenih u 8 tematskih celina tokom kojih će biti predstavljeni novi proizvodi i usluge poput Office 365, Azure platforme, Windows phone Mango i mnogih drugih.

Tokom prethodnih deset godina, Sinergiju je na dnevnom nivou pratilo i po nekoliko hiljada učesnika, među kojima su bili i istaknuti predavači, izlagači, vrsni IT stručnjaci i predstavnici mnogobrojnih medijskih kuća. Od 2001. godine do danas, Sinergija je okupila 28.000 učesnika, 780 predavača i prerasla u pravu IT zajednicu. Srbija je time postala nezaobilazna tačka na tehnološkoj mapi jugoistočne Evrope.

Pročitajte i:  Osim Microsoft Teams-a nisu radile ni M365 usluge, centar administracije

Microsoft

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , , , , ,