Top50 Glas publike

Svetska i evropska nedelja novca

Finansijska edukacija će i ove godine biti u centru dešavanja širom Evrope i sveta, od 21. do 27. marta. Nacionalna udruženja banaka organizuju brojne aktivnosti u okviru Svetske i evropske nedelje novca, u cilju poboljšanja finansijske pismenosti i dizanja svesti o njenom značaju. Pored banaka, aktivnostima se pridružuju i druge institucije širom sveta, u okviru Svetske i evropske nedelje novca.

PCPress.rs Image

Udruženje banaka Srbije, kome je finansijska edukacija trajno opredeljenje, u saradnji sa bankama osmi put organizuje Svetsku i evropsku nedelju novca u Srbiji, koju će obeležiti prigodnim aktivnostima u formi radionica, okruglih stolova i predavanja za različite ciljne grupe i učenike svih uzrasta.

Projekat „Evropski kviz novca“, koji prati ciljeve Svetske i evropske nedelje novca, održaće se 14. aprila 2022. godine od 14.30 časova. Udruženje banaka Srbije je aktivno učestvovalo u kreiranju ovog projekta, zajedno sa još 30 drugih nacionalnih udruženja banaka, kao i u njegovoj realizaciji u Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Učenici sedmog i osmog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole, odnosno svi učenici koji u trenutku takmičenja imaju 13, 14 ili 15 godina, imaće priliku da se istaknu znanjem i pobede na takmičenju koje će se uživo odvijati putem onlajn platforme Kahoot!

Pročitajte i:  Udruženje banaka Srbije: Osvrt na digitalizaciju

Udruženje banaka Srbije će, kao i prošlog puta, nagraditi tri prvoplasirana učenika i njihove nastavnike – mentore, a dva prvoplasirana učenika biće pozvana na finale Evropskog kviza novca koje će se održati onlajn 10. maja.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,