Top50 Glas publike

Svetski teniseri na virtuelnom turniru

Budući da su sportski događaji otkazani zbog koronavirusa, sportisti se polako sele u virtuelni svet, te postaju deo video igara. Trend se rodio nakon što su fudbalski timovi počeli da igraju virtuelne utakmice, nakon čega se proširio i na druge sportove. Teniseri su svakako među onima koji su najviše kukali po medijima, ističući tešku sudbinu profesionalnih prebacivača loptice preko mreže.

PCPress.rs Image

Našli način da (se) igraju?

Tako je došao red i na tenis, te se preko 30 tenisera pridružilo Mutua Madrid Open Virtual Pro turniru. Među njima su i Andy Murray, Rafael Nadal, Karolína Plíšková i Angélique Kerber, koji će rekete zameniti džojsticima, a turnir će potrajati od 27. do 30. aprila, a zainteresovani će mečeve moći da prate preko Facebook-a. Sve se dešava zahvaljujući developerima igre Tennis World Tour, koji su ovom prilikom razvili i vernu repliku igrališta na kojem je turnir trebalo da se održi tokom pravog turnira.

U pitanju je humanitarni događaj, pa će nagrada od 350 hiljada evra biti donirana onim teniserima koji su na početku karijere, te trenutno trpe zbog toga što nema turnira, a 50 hiljada evra je namenjeno narodnim kuhinjama u Madridu.

Pročitajte i:  Epic Games: Besplatna igra za mlade pisce

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,