ASUS Moneyback

Svetski teniseri na virtuelnom turniru

Budući da su sportski događaji otkazani zbog koronavirusa, sportisti se polako sele u virtuelni svet, te postaju deo video igara. Trend se rodio nakon što su fudbalski timovi počeli da igraju virtuelne utakmice, nakon čega se proširio i na druge sportove. Teniseri su svakako među onima koji su najviše kukali po medijima, ističući tešku sudbinu profesionalnih prebacivača loptice preko mreže.

Našli način da (se) igraju?

Tako je došao red i na tenis, te se preko 30 tenisera pridružilo Mutua Madrid Open Virtual Pro turniru. Među njima su i Andy Murray, Rafael Nadal, Karolína Plíšková i Angélique Kerber, koji će rekete zameniti džojsticima, a turnir će potrajati od 27. do 30. aprila, a zainteresovani će mečeve moći da prate preko Facebook-a. Sve se dešava zahvaljujući developerima igre Tennis World Tour, koji su ovom prilikom razvili i vernu repliku igrališta na kojem je turnir trebalo da se održi tokom pravog turnira.

U pitanju je humanitarni događaj, pa će nagrada od 350 hiljada evra biti donirana onim teniserima koji su na početku karijere, te trenutno trpe zbog toga što nema turnira, a 50 hiljada evra je namenjeno narodnim kuhinjama u Madridu.

Pročitajte i:  Cyberpunk 2077 i strateški priručnik na 464 strane

Izvor: PC Gamer

Facebook komentari:
PC Press - Video konferencije

Tagovi: , , ,