Zebra

Svetsko rešenje za srpsku privredu

Kompanija Adacta, predstavila je juče rezultate poslovanja u protekloj godini, dalje planove za razvoj grupacije, kao i softverski paket poslovnih alata u „oblaku“ – Microsoft Dynamics 365.

„Prethodnu godinu smatramo veoma uspešnom. Prvi put smo ostvarili preko 25 miliona evra prometa na nivou grupe. Posebno smo zadovoljni radom beogradske kancelarije, koja je dobila 20 novih kolega i završila 20 značajnih projekata – ostvarivši povećanje prihoda od 20%. Iza nas su uspešno završene implementacije u kompanijama Generali, NLB, AXA osiguranje, Emmezeta, N Sport, Al Pack i druge, kao i projekat u Železari Smederevo.“ – izjavio je Matjaž Fajfar, direktor beogradske kancelarije kompanije Adacta.

Gospodin Fajfar se osvrnuo i na dalji rast razvojnog centra za AdInsure (Adacta Insurance). Ovaj centar čije je sedište u Beogradu predstavlja jezgro razvoja web dela nove verzije tog softverskog rešenja, koje će biti namenjeno sklapanju polisa osiguravajućih kuća. Tokom prošle godine centar je dobio 12 novih zaposlenih, a planirano je da se u toj meri i ove godine proširi. Taj trend porasta zaposlenih je posledica daljeg razvoja softverskog paketa AdInsure, koje se pokazalo kao odlično rešenje za osiguravajuće kuće.

Pročitajte i:  Konferencija o obrazovanju u 21. veku

Kompletan posao u „oblaku“

Adacta je ovom prilikom predstavila i Microsoft Dynamics 365, novi set „cloud“ poslovnih rešenja. Direktor prodaje u Adacti Beograd, Ivan Đolić, objasnio je da „cloud“, odnosno rad u „oblaku“ nije velika novina za većinu korisnika navevši primer Gmail-a, „cloud“ servisa koji svi koriste. Najbitnije karakteristike, odnosno njegove prednosti su pouzdanost, sigurnost i dostupnost. Kako je u pitanju tehnologija koja se bazira na daljinskom pristupu, odnosno pristupu udaljenim serverima, za sigurnost podataka i pouzdanost pristupa garantuju kompanije koje njima rukovode kao što je kompanija Microsoft. Pod dostupnošću se podrazumeva pristup bilo kad i bilo gde, bilo da je to sa računara, tableta ili telefona. Osim za fizička lica, sada se „cloud“ nudi i poslovnim sistemima uz značajne beneficije.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,