Top50 Glas publike

SwiftKey za Android: Opcija za pretraživanje ugrađena u tastaturu

SwiftKey kompanije Microsoft dobija u okviru Android operativnog sistema opciju za pretraživanje koja će biti ugrađena u tastaturu. U kompaniji se nadaju da će na ovaj način korisnicima omogućiti da lakše pretražuju sadržaje bez potrebe da napuštaju razgovor koji vode.

PCPress.rs Image

Da bi se pristupilo funkciji dovoljno je da se preko + simbola otvori toolbar, te izabere search opcija. Oni koji su upoznati sa novom opcijom negoduju što je još uvek osnažena Bing pretraživačem, te što nema naznaka da bi u nekom trenutku moglo da se pređe na Google search. Zahvaljujući novoj funkciji korisnici u paralelnom prozoru mogu da pretražuju neki sadržaj, te ga screenshot-uju i podele sa ostalim kontaktima, a poslati screenshot stiže u paru sa odgovarajućim linkom ka web-stranici koja ga objašnjava.

PCPress.rs Image

Opcija je za sada dostupna u samo 11 zemalja – Sjedinjenim Američkim Državama, Velikoj Britaniji, Kanadi, Francuskoj, Nemačkoj, Australiji, Japanu, Brazilu, Indiji, Italiji i Španiji, a pre nego što je lansirana mogla je da se testira u Android beta verziji.

Pročitajte i:  VALL-E AI može oponašati nečiji glas iz fragmenta od tri sekunde

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,