ePlaneta

Sygic – klasični navigacioni uređaji su jučerašnja vest

Iako mnogi automobili još uvek imaju ugrađeni softver za navigaciju, značajan broj vozača više voli da se drži aplikacija poput Google Maps i Wazea.

PCPress.rs Image

Prednosti mobilnih navigacionih aplikacija u odnosu na navigacione uređaje

Bez obzira da li rade direktno na mobilnom uređaju ili na ekranu automobila putem Android Auto-a ili CarPlay-a, ove navigacione aplikacije se smatraju boljim izborom od tradicionalnih sistema ugrađenih u automobile, iz nekoliko velikih razloga. Sygic, kompanija koja ovih dana ulaže velika sredstva u softver za navigaciju, nudeći alternativu Google mapama, nedavno je istakla neke od njih. Pre svega, Sygic kaže da dobijate besplatna ažuriranja onoliko dugo koliko želite, čime ste sigurni da su mape koje koristite tačne i ažurne. Doplaćivanje za automobilsku integrisanu navigaciju, a zatim trošenje novca za ažuriranje mape u auto servisu, ne ne deluje toliko privlačno, ako pomoću mobilne aplikacije svako može lako, samostalno i besplatno da ažurira mape, objašnjava kompanija.

U isto vreme dobijate i nove funkcije i opcije koje dodatno poboljšavaju navigaciono iskustvo, koje ne dolaze tako često na ugrađene navigacione sisteme. U većini slučajeva morate da posetite zastupništvo radi ažuriranja softvera i tek tada možete da uživate u novim mogućnostima svoje navigacione jedinice.

Pročitajte i:  Ažuriranje Google Maps donosi korisnu izmenu Android Auto 3D prikazu zgrada

Dalje, Sygic objašnjava da svoju navigacionu aplikaciju možete poneti sa sobom u bilo koji automobil koji vozite, jer mobilni uređaj može da skladišti stvari poput mapa, omiljenih ruta i tačaka interesa. To nije moguće u tradicionalnom navigacionom sistemu, gde se svi podaci čuvaju lokalno. I poslednje, ali ne najmanje važno, to je podrška za oflajn mapu, koja omogućava navigaciju u oblastima bez mobilnog signala – sve bez gubljenja gore pomenutih prednosti, tako da u teoriji možete dobiti ažurne mape, podršku za najnovije funkcije i prenosivu navigaciju čak i bez internet veze.

Izvor: Autoevolution

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,