Top50 Glas publike

Symantec: Izveštaj o bezbednosnim pretnjama na Internetu

Kompanija Symantec je uspostavila najsveobuhvatniji izvor podataka na svetu o pretnjama na Internetu pomoću mreže Symantec Global Intelligence Network, koja je sačinjena od više od 63,8 miliona senzora napada i koja beleži hiljade događaja u sekundi

istr

Ova mreža nadgleda aktivnost pretnji u preko 157 zemalja i teritorija koristeći kombinaciju Symantec proizvoda i usluga kao što su Symantec DeepSight Intelligence, Symantec Managed Security Services, Norton korisnički proizvodi i drugi izvori podataka trećih strana.

Symantec je otkrio više od 430 miliona novih jedinstvenih primera malvera u 2015. godini, do 36% više nego prethodne godine. Ono što je mozda najzanimljivije je to što nas ti brojevi više ne iznenađuju. Kako je stvaran i virtuelni život sve teže razdvojiti, sajber-kriminal je postao deo našeg svakodnevnog života.

Napadi na kompanije i zemlje toliko često se nalaze na naslovnim stranama da smo oguglali na broj i porast sajber-napada.

Većina izveštaja o napadima samo zagrebe površinu toga što napad jeste, dok sveobuhvatnost Symantec podataka omogućava da Izveštaj o bezbednosnim pretnjama na Internetu (ISTR) ispita različite činjenice, uključujući ciljane napade, pretnje za pametne telefone, prevare na društvenim mrežama i slabe tačke Interneta Stvari (IoT), kao i taktike, motivaciju i ponašanje napadača.

Pročitajte i:  Ovaj lukavi zlonamerni softver vreba u vašim sistemima pre nego što napadne

Izveštaj možete pogledati ovde.

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,