N Central domination

Symantec najavio novi Endpoint Protection 12.1 – bezbednost bez premca, visoke performanse

PCPress.rs ImageSymantec Endpoint Protection 12.1 koji je zasnovan na novoj Insight tehnologiji i optimizovan za virtualna okruženja, donosi bržu i moćniju zaštitu za preduzeća svih veličina.

SAN FRANCISKO, Kalifornija. – RSA konferencija 2011 – 15. Februar  2011 – Symantec korporacija objavila je nove verzije Symantec Endpoint Protection i Symantec Endpoint Protection Small Business Edition (obe trenutno u beta verziji), koje obezbeđuju naprednu zaštitu preduzećima svih veličina uz znatno poboljšanje performansi sistema. Symantec Endpoint Protection 12.1 je dizajniran da otkrije i blokira nove sofisticirane pretnje, ranije i tačnije nego bilo koji proizvod namenjen za sigurnost računara i to zahvaljujući Insight i cloud tehnologiji.

Sigurnosne pretnje su postale sve sofisticiranije i rasprostranjenije, te stoga i sve veći izazov za tradicionalna sigurnosna rešenja zasnovana na sigurnosnim potpisima. Prošle godine pušteno je više od 286 miliona malicioznih programa, u proseku vise od 9 novih pretnji svake sekunde, svakoga dana. Razlog ove najezde malvera i njihove sve veće složenosti, u velikoj meri leži u proliferaciji toolkit-a za napade koji su jednostavni za upotrebu (kao što je Zeus) i olakšavaju ulazak u sajber kriminal. Ovi toolkit-i omogućavaju hakerima da kontinuirano proizvode nove mutirane varijante malvera. Svaka varijanta targetira različitu žrtvu i na taj način čini gotovo nemogućim tradicionalno otkrivanje i „fingerprinting“ ovih pretnji. Prema Symantec-ovom izveštaju o toolkit-ima za napad i malicioznim website-ovima, najmanje 61% n apada se može pripisati toolikit-ima za napad. Sa rastom popularnosti ovih toolkit-a, nastaviće se i trend rasta pretnji visokog uticaja. Symantec Endpoint Protection 12.1 oslanja se na Insight kako bi obezbedio zaštitu bez premca od novih pretnji i izazova.

Glavne prednosti

  • Sigurnost bez premca: Symantec Endpoint Protection 12.1 blokira nove nepoznate pretnje koje tradicionalni potpisi, heuristike i druga sigurnosna rešenja propuste, koristeći osim Insight tehnologije i SONAR 3 – hibridni mehanizam pomoću koga se blokiraju zero-day pretnje i pretnje visokog rizika, na osnovu njihovog ponašanja i reputacije. Prema testovima vodeće organizacije za testiranje sigurnosti, AV-Test.org, Symantec Endpoint Protection 12.1 (beta) postigao je najbolji rezultat od svih  konkurenata u kategorijama efikasnosti u blokiranju novih pretnji i uklanjanja već postojećih infekcija.
  • Najbrže performanse: Symantec Endpoint Protection 12 skraćuje ukupno vreme skeniranja virusa za 70%, koristeći Symantec Insight za automatsku identifikaciju i odobravanje fajlova od poverenja, što kao krajnji rezultat ima manje učestalo, brže i pametnije skeniranje.
  • Napravljeno za virutalna okruženja: Symantec Endpoint Protection 12.1 nudi sveobuhvatnu odbranu od svih vrsta napada i optimizovan je za virtualne sisteme.
  • Small Business Edition: Namenjen manjim kupcima i organizacijama sa ograničenim IT resursima. Nudi zaštitu zasnovanu na Insight i Sonar 3 tehnologijama i predstavlja najadekvatnije, najbrže, najefikasnije anti-malver rešenje, za manje kupce.

Trenutno Symantec Endpoint Protection 12.1 ulazi u javnu beta verziju i očekuje se da će biti dostupan široj javnosti u aprilu 2011. Ukoliko želite da se prijavite za beta testiranje i da saznate više o novinama koje donosi SEP 12.1, možete posetiti stranicu: http://go.symantec.com/SEP12beta.

Izvor: Net++ technology

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,