BIZIT 2022

Symantec: Nova verzija Endpoint Protection rešenja

PCPress.rs ImageKompanija Symantec je objavila novu verziju svog rešenja za zaštitu radnih stanica i servera – Endpoint Protection RU6 (Release Update 6).

Symantec Endpoint Protection 11.0 kombinuje Symantec AntiVirus i napredne tehnike prevencije od pretnji kako bi pružio najbolju zaštitu od malwarea za laptop i desktop računare i servere. U okviru jednog agenta, integrisane su suštinske tehnologije zaštite, kojima se upravlja iz jedne konzole, što povećava nivo zaštite i pomaže da se smanje ukupni troškovi u korišćenju ovog rešenja.

RU6 donosi niz novina a izdvaja se podrška za Mac OS X klijente. Podržane su verzije 10.4, 10.5 i 10.6, klijentom za Mac i svim aspektima funkcionisanja sistema može se upravljati iz SEPM konzole. Unapređenje Endpoint Protection obuhvata i randomizaciju skeniranja tako da administratori odrede vremenski opseg u okviru kojeg se skeniranje sprovodi, a raspodela se obavlja u različtio vreme. Pored toga, svako skeniranje se može zaustaviti i potom nastaviti.

SEP manager može da prikuplja podatke o radu i šalje ih Symantecu na analizu ako korisnik to odobri. Pored toga, web bazirana konzola ne zahteva Java za rad, a koristi se iz Internet Explorera 7 i 8. RU6 donosi i Symantec Protection Center, konzolu koja administratorima omogućava da upravljaju sa više Symantec proizvoda sa jednog mesta. Podržani su Endpoint Protection, Web Gateway, Data Loss Prevention, Critical System Protection, IT Analytics i Brightmail Gateway.

Među znajačne novine spada i Symatec Endpoint Recovery Tool, boot CD zasnovanom na Windowsu PE koji ima i podršku za diskove čiji sadržaj je kriptovan Symantec Endpoint Encryption rešenjem, a koji omogućava offline skeniranje i čišćenje računara od pretnji, uz mogućnost preuzimanja novih potpisa sa interneta.

Izvor: Net++ Technology

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,