TrendMicro

Synology je predstavio potpuno novi DSM 7.0

Synology je konačno izbacio Disk Station Manager (DSM) 7 – dugo očekivani operativni sistem. DSM 7 rezultat je dugogodišnjeg iskustva, razvoja i poboljšanja. Synology s ponosom najavljuje da je to najbolji operativni sistem koji su ikad napravili. Pouzdanost, performanse, jednostavnost i skalabilnost četiri su stuba na kojima stoji DSM7. Pouzdanost je već dugo zaštitni znak Synology-a, ali nova nadogradnja značajno pomaže da pouzdanost i sigurnost podataka budu još veće.

PCPress.rs Image

Pouzdanost

DSM 7 donosi poboljšanu i ubrzanu zamenu diska, reparaciju RAID podešavanja i održavanje skladišnog prostora, ne samo zbog veće pouzdanosti, već i povećanih performansi u kritičnim situacijama. Zamena diska moguća je bez usporavanja trenutne RAID postavke.

Synology je dodao novu opciju za prijavu na DSM – aplikaciju zvane Secure Signin odnosno novi način two-factor autentikacije metodom FIDO2.

PCPress.rs Image

Performanse

U DSM 7 korisnici će primetiti znatno bržu DSM prijavu, rad s aplikacijama i paketima. Nadalje, korisnici će imati koristi od povećanih performansi u RAID 6 postavci. U DSM 7 Synology je uspeo da postigne do 80% povećanje performansi, a postupak popravljanja RAID postavki je takođe znatno brža. Primera radi, popravak RAID-a s diskom punim 50% traje upola kraće u DSM 7 u poređenju s prethodnom verzijom DSM-a. Poslovni korisnici će takođe profitirati sa bržim automatskim prebacivanjem s aktivnog na pasivni server u cluster konfiguraciji u slučaju kvara na sistemima visoke dostupnosti.

Pročitajte i:  Gde čuvate svoje podatke

PCPress.rs Image

Jednostavnost

Poboljšani integrisani čarobnjak olakšava postavljanje i upravljanje NAS-om. Mnogi elementi grafičkog okruženja su modifikovani ne samo iz estetskih razloga, već i radi bolje funkcionalnosti i preglednosti. Help meni nudi bolje opise i linkove kako biste lakše razumeli svaku postavku, ali i kako biste ispravili greške. DSM 7 donosi jednostavnost, intuitivnost, pouzdanost i performanse koji su donedavno bili zastupljeni u poslovnim rešenjima.

Skalabilnost

Današnji se svet bazira na podacima koje treba čuvati na sigurnom, pa tako Synology u novoj nadogradnji donosi i Peta Terabajt veličinu skladišnog prostora. U DSM 7 korišćenje Peta Terabajtnog prostora daće mogućnost stvaranja volume-a do 1PB. Kako bi se skladištenje uredilo što bolje, deduplikacija u DSM 7 proširiće se sa nivoa aplikacije na celi NAS.

PCPress.rs Image

Fotografije

Sigurno, besplatno, automatsko skladištenje fotografija je zaštitni znak Synology NAS-a. Synology Photos je potpuno nova aplikacija, dodatno poboljšana novim naprednim funkcijama. Ako ste na odmoru, izrada sigurnosnih kopija fotografija putem mobilnih podataka može biti spora i skupa. Kada se vratite u hotel i spojite na WiFi mrežu, fotografije se automatski skladište na vašem Synology NAS-u. Traženje fotografija i videozapisa sada je još bolje pomoću pametnog filtra za pretraživanje koji podržava pretraživanje na osnovu prepoznatog lica, mesta ili datuma snimanja fotografije ili kombinacije ovih kriterijuma.

Pročitajte i:  Lični cloud i multimedijalni server: QNAP TS-364-4G NAS

PCPress.rs Image

Backup

Izrada sigurnosnih kopija uvek je tema broj jedan. Mnoge kompanije kao i pojedinci svesni su njegove važnosti. Synology pokušava da podigne svest o ovoj temi i proaktivno uči korisnike da prave sigurnosne kopije.

AB Paket

Kako prepoznati dobro rešenje za sigurnosno kopiranje? AB (Active Backup) paket izrađuje sigurnosnu kopiju kompletne infrastrukture – fizičkih računara, virtualnih i fizičkih servera, a danas sve više i samog cloud-a. Da, izrada sigurnosnih kopija cloud infrastruktura kao što su G-Suite i Microsoft 365 postaje sve popularnija. Dobro rešenje takođe podržavaju deduplikaciju radi uštede prostora za skladištenje. Međutim, dobra rešenja često su vrlo skupa, jer podležu nekom modelu licenciranja. Suprotno ovom modelu, Synology nudi sve ove napredne funkcije dobrog rešenja i ne zahteva troškove licence. A to je Active Backup Suite for Bussiness!

ABB

Active Backup for Business donosi nekoliko poboljšanja sledeće godine. Podrška za platforme Windows i Linux na nivou sigurnosne kopije datoteka. Nadolazeća poboljšanja za Linux okruženje i dolazak Active Backup-a proširiće se i na MacOS, a od sada Active Backup će podržavati AES256 enkripciju sigurnosne kopije, što osigurava vrlo visoku sigurnost.

Pročitajte i:  Windows 11 po vašoj meri

PCPress.rs Image

ABO C2

Sa DSM 7, Synology integriše Active Backup for Business u Synology C2 cloud. Sigurnosne kopije spomenutih platformi moći će od sada da se skladište ne samo na Synology NAS, već i na Synology C2 Cloud platformi koji se nalazi u Frankfurtu u Nemačkoj.

Kontakt: www.sionnet.rs

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,