T-Mobile i Sprint počeli sa upotrebom 5G mreže

T-Mobile i Sprint su preduzeli prve korake ka kombinovanju svojih mreža, i to nakon njihovog spajanja ranije tokom aprila. Korisnici T-Mobile mreže iz Filadelfije i Njujorka biće prvi koji će dobiti pristup Sprint-ovoj 2.5 Ghz 5G mobilnoj mreži srednjeg opsega, pored postojeće niskopojasne 5G mreže i visokopojasne 5G mreže koju je T-Mobile već pokrenuo.

počela upotreba 5g u SAD-u

Korisnici u Sjedinjenim Državama dobijaju bržu mrežu

Pored najavljenog širenja 5G mobilne mreže, T-Mobile takođe širi i svoju LTE mrežu za korisnike Sprint-a, koji će moći da je koriste tokom rominga. Za ovu namenu biće više nego udvostručen broj LTE lokacija od trenutno mreže koja već funkcioniše. Filadelfija je u toku dana već dobila pristup Sprint-ovoj mreži sa većim opsegom, dok će Njujorčani dobiti kasnije pristup. Do sada je Filadelfija bila opslužena samo 600 Mhz 5G mobilnim signalom.

Proširenje 5G mreže nije jednostavan korak. Ova mreža je kompletno samostalna, što znači da ne može da se osloni na 4G hardver ni u kom slučaju. Kako bi se korisnicima omogućio pristup novoj mreži, potrebno je postaviti nove antene na svim postojećim T-Mobile mestima za bazne stanice. Kako je iz zajedničkog saopštenja najavljeno, već je početo sa uklanjanjem Sprint-ovih antena i postavljanje T-Mobile opreme. Veće brzine na svojim uređajima osetiće samo vlasnici kompatibilnih telefona, a to su Galaxy Note 10 Plus 5G, OnePlus 7T Pro 5G McLaren, Galaxy S20 uređaji, ali i novi OnePlus 8 i OnePlus 8 Pro.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: