Cove

Tab Groups: Najbolja Chrome opcija u poslednjih nekoliko godina

Google Chrome je dobio jednu novu opciju, a u pitanju je Tab Groups, koji bi, kako tvrde eksperti, mogao da promeni načine na koje se do sada pretraživala mreža.

PCPress.rs Image

Sjajna nova mogućnost

Tab Groups opcija je stigla sa verzijom Google Chrome 81 za Windows i macOS, pa je neophodno da svi oni koji nemaju opciju ažuriraju svoj Chrome. Kao što i samo ime kaže, Tab Groups omogućava grupisanje tabova, što je korisno, budući da skoro svako u svakom trenutku ima otvoreno više tabova nego što Chrome može da izdrži. Nova funkcija donosi lakše upravljanje tim poljima, pa Chrome preuzima ono što su do sada regulisale ekstenzije drugih developera.

Da bi se upravljalo tabovima dovoljan je desni klik (ili Ctrl + desni klik za Mac) na neki tab u Chrome-u. Nakon klika korisnik dobija opciju Add to New Group, te obojenu tačku pored selektovanog taba. Da bi se dalo ime novoj grupi potrebno je da se klikne na tačku, te da se unese novi naziv. Na ovaj način tabovi mogu da budu grupisani po kategorijama, i da se, na primer, poslovni odvoje od privatnih. Jednom kada se kreira prva grupa, desnim klikom (ili Ctrl + desni klik) na neki tab se dobija opcija za pridruživanje postojećoj grupi, ili za kreiranje nove, a ako se otvori neki link iz taba koji je u nekoj grupi i novootvoreni tab odmah ide u istu grupu.

Pročitajte i:  Da, zvaće se Pixel Watch

PCPress.rs Image

Neki tab može da se pridruži grupi i ako se na njega klikne, te se prevuče u željeni skup, a na isti način može da se premesti u neku drugu grupu. Developerski tim će bez sumnje dodavati i druge funkcije u Tab Groups, pa će funkcija postajati još bolja i korisnija.

Izvor: Gizmodo

Facebook komentari:
Data centri 2022

Tagovi: , ,