Top50 Glas publike

Tablet sa oklopom – otporan i funkcionalan

algiz-7---shock-proof-coin-from-the-handheld-1 Za neke poslove potrebni su otporni računari, spremni da izdrže velike padove, uticaj različitih vremenskih prilika i elementarnih nepogoda. Algiz 7 je predstavnik nove klase…

Pripadnici službi bezbednosti i vojske, ali i oni koji se bave geografskim informacionim sistemima, logistikom, magacinskim poslovanjem i telekomunikacijama (na terenu) traže računare koji će prevazilaziti različite izazove. U nekim oblastima, to su im omogućavali otporni PDA uređaji, a u nekim su nastajali vrlo dobro zaštićeni računari koji se teško mogu nazvati laptopovima, već pre koferima.

Pred nama je Algiz 7, predstavnik nove generacije računara koji u rad na terenu unose velike ekrane osetljive na dodir uz punu Windows funkcionalnost, s potpunom zaštitom od fizičkih i atmosferskih smetnji. U osnovi, to je računar snage naprednog netbook-a, s rezistivnim ekranom osetljivim na dodir, dijagonale 7“, ali spakovan u kućište koje već na prvi pogled izaziva strahopoštovanje.

U srži ovog oklopljenog tableta nalazi se Intel-ov procesor Atom radnog takta 1,6 GHz. Njemu u radu pomaže 2 GB DDR2 memorije, a za sistem i smeštanje podataka i aplikacija, tu su sasvim dovoljna 64 GB na solid state disku. Upotreba SSD tehnologije samo doprinosi pouzdanosti ovog neobičnog računara, jer smanjuje broj pokretnih delova koji se pri padu najlakše kvare. Instalirani Windows 7 Ultimate može delovati kao preterivanje, ali računaru koji može da radi praktično svugde priliči sistem koji može skoro sve.

Pročitajte i:  ASUS Zenbook Pro 16X OLED - Uzeti najbolje od svih

U Algiz 7 je ugrađena puna GPS podrška, a za povezivanje s drugim uređajima tu su Bluetooth, WiFi i 3G modem koji podržava tehnologije GSM, UMTS i EVDO. Mobilno povezivanje omogućava tehnologija Gobi 2000, koju je razvio Qualcomm radi lakog dodavanja različitih bežičnih tehnologija u prenosive uređaje. Ovaj čin garantuje da ćete uvek moći da se povežete zahvaljujući podršci za sve raspoložive bežične frekvencije. Rad na terenu često obuhvata i vizuelno beleženje stanja ili skeniranje bar-kodova, pa Algiz 7 ima ugrađenu kameru od 2 Mp s LED lampicom. Za proširenja su na raspolaganju dobro zaštićeni USB i RS-232 priključci, a za povezivanje u lokalnu mrežu poslužiće LAN utičnica.

Algiz-om 7 se upravlja posredstvom ekrana osetljivog na dodir, prstom bilo stajlusom, a tu je i 10 tastera koji olakšavaju pomeranje kursora i odabir funkcija. Kada nešto treba otkucati, na raspolaganju je softverska QWERTY tastatura, ali njegova primarna namena nije da piscima omogući kucanje u miru parka. Kada Algiz prvi put ugledate, teško ćete poverovati da mu je masa samo 1,1 kilogram. Ipak, istina je – vrlo se lako nosi, delom i zahvaljujući posebnom rukohvatu. Ugrađene baterije obezbeđuju do šest sati autonomije. Posebna poslastica je to što ih ima dve i što se lako menjaju u letu; kada se jedna isprazni, druga radi, a vi možete (ako imate rezervu) da praznu bateriju zamenite svežom!

Pročitajte i:  Google Chrome uskoro prekida podršku za milione računara

Kao idealna kombinacija prenosivosti i izdržljivosti, Algiz 7 se preporučuje svima koji od računara očekuju da ih prati na najneobičnijim mestima. Ako pomenemo da zadovoljava stroge vojne standarde MIL-STD-810G vezane za otpornost na vlažnost vazduha, vibracije, padove i ekstremne temperature, jasno vam je da ćete teško naći situaciju u kojoj bi vas ovaj čvrsti mališan mogao izneveriti.

Algiz 7:

Ekran: 7", 1240*600

Procesor: Intel Atom Z530 1,6 GHz

Memorija: 2 GB

Disk: 64 GB SSD

Operativni sistem: Windows 7 Ultimate

www.info-kod.rs

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,