BIZIT 2022

Tableti potiskuju laptopove i e-čitače

PCPress.rs ImageNova istraživanja tržišta pokazuju kako korisnici polako ostavljaju svoje laptopove, e-čitače i MP3 plejere. Velikom segmentu tržištu, koji sve više raste, tablet računari postaju osnovni uređaj za kompjuting i zabavu. Istraživanje otkriva i da je trećina anketiranih vlasnika tableta priznala kako su su potpuno ili u velikoj meri prestali da koriste svoje desktop računare otkako su nabavili ovaj uređaj. Isto važi i za korisnike laptopova, notebook-ova, e-čitača pa čak i muzičkih uređaja.

To ima smisla. Zapitajte se da li je tablet bolji računar od vašeg laptopa? Verovatno nije. Da li ima bolju platformu za čitanje elektronskih knjiga? Verovatno nema. Da li je to najbolji način za nošenje muzike i preslušavanje? I na ovo je odgovor ne, ali on može da obavlja sve pomenute funkcije i to na veoma zadovoljavajući način.

Tablet je pobednik i u konkurenciji „koji biste uređaj kupili kad biste morali da uzmete samo jedan?“ Zašto je tablet pobednik u odnosu na svoje rivale? Prema anketiranim korisnicima to je zato što je prvenstveno lak za nošenje. Dalje su navodili njegovu težinu, veličinu, brzinu, ekspresno pokretanje i isključivanje.

Pročitajte i:  Huawei MateBook X Pro – sofisticirani laptop koji podstiče produktivnost

Kako tablet računari postaju sve jači u pogledu hardvera, a operativni sistemi nastavljaju da evoluiraju, trend udaljavanja od klasičnih računara postajaće sve veći.

Izvor: IT News

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,