Top50 Glas publike

Tagovanje korisnika stiže i na YouTube

Ostavljanje komentara ispod sadržaja na YouTube platformi nije ni malo lak posao, i to ne samo zbog toga kako se korisnici ponašaju, te na koje sve načine promovišu svoje agresivne stavove, već i zbog toga što serija grešaka i nezavršenih opcija u sekciji za komentarisanje postoji već godinama.

PCPress.rs Image

Jedan od pomenutih problema bilo je i tagovanje korisnika, a kada se odgovara na neki prethodni komentar, te se čini da je YouTube konačno spremio ispravku. Naime, u poslednje dve godine u okviru YouTube aplikacije postojala je opcija zahvaljujući kojoj se u polju za komentar automatski pojavljivalo korisničko ime osobe kojoj se odgovara na komentar. Opcija se prvi put pojavila nakon ažuriranja iz 2016. godine, te je omogućila da se tačno naznači na čiji se komentar odgovara, a kako bi se izbegli nesporazumi koji u sekciji za komentare nisu retki. Opcija se ipak pokazala kao beskorisna, budući da bi se ime onoga kome se odgovara pojavljivalo samo kao deo komentara, te osoba čije je korisničko ime naznačeno na početku komentara nije bila tagovana.

Pročitajte i:  Donald Trump se vratio na Twitter

PCPress.rs Image

YouTube je rešio da tome stane na put, te se od pre nekoliko dana naznačeno korisničko ime pojavljuje kao tag, a koji vodi na kanal korisnika koji je označen, što podseća na tagove sa platformi Google + i Twitter. Ipak, još uvek ne postoji način da se neki korisnik taguje izvan neke komunikacije, što znači da je moguće da se označi samo onaj korisnik na čiji se komentar odgovara.

Izvor: Android Police

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,