BIZIT Seminar

Tajni sandučići za Twitter poruke

Oni koji redovno koriste Twitter uglavnom znaju gde da potraže privatne poruke, ali mnogi ne znaju za tajno sanduče u koje poneka može da zaluta.

PCPress.rs Image

Ova socijalna platforma zapravo nema jedno, već dva „tajna“, odvojena inboxa. Obično sanduče se nalazi u meniju s leve strane, i obeleženo je kao “Messages” u verziji za web, te sa ikonicom u obliku koverte na mobilnoj aplikaciji.

Da bi se došlo do skrivenih sandučića, potrebno je da se prvo uđe u glavni inbox. Folder “message requests” nije ništa novo, budući da ga ima i na drugim društvenim mrežama. Twitter neke korisne poruke često krije baš tamo, a opcija se nalazi odmah ispod “Search Direct Messages”. Radi se o tome da korisnici mogu da šalju poruke samo onima koji ih prate, ali je tu i mogućnost da se komunicira sa svima, samo što te poruke nisu nadohvat ruke. Ako se opcija “message requests” ne vidi, to znači da je korisnik nije aktivirao (to može da se učini preko ikonice u obliku zupčanika u gornjem levom uglu inboxa, ako se aktivira “Allow message requests from everyone”).

Pročitajte i:  Musk doniorao skoro 2 milijarde dolara Teslinih akcija u dobrotvorne svrhe

Prilično je sigurno je da većina korisnika zna za prethodnu opciju, ali je tu još jedna. U pitanju je manje poznato sanduče “Additional messages”, a tamo se šalju poruke koje se protumače kao spam, ili kao uvredljive. Ponekad zaluta i neka važna, a ovom inboxu može da se pristupi ako se skroluje skroz do kraja message requests inboxa, preko “Show additional messages, including those that may contain offensive content”. Kada se klikne na „Show“ link ulazi se u “Additional messages” sanduče, gde su sve one poruke koje korisnik možda i ne želi da vidi.

Među odbačenim se ponekad kriju i potencijalno korisne poruke, pa bi s vremena na vreme trebalo proveriti sva tri sandučeta.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,